main logo
4117

Cum putem să ne găsim liniștea sufletească. Sfaturile unui preot

Părintele Veniamin, episcop al Basarabiei de Sud, a explicat în cadrul unui podcast cum credincioșii își pot găsi liniștea sufletească, dar și ce se întâmplă atunci când în inimile enoriașilor există ură.

Cum putem să ne găsim liniștea sufletească. Sfaturile unui preotImagine simbol

În cadrul podcastului „Raport”, părintele Veniamin a spus că o persoană care trăiește un sentiment de ură o să ajungă în cele din urmă să-și piardă bucuria vieții pentru că o să vrea să se răzbune pe cel care îi poartă pică, transmite Știri.md.

„Putem să ne găsim liniștea cercetându-ne conștiința, spovedindu-ne, împărtășindu-ne și, cu siguranță, dacă cineva o să meargă la preot și o să-i zică că are un sentiment de ură, atunci preotul o să-i spună că ura nu este bună pentru că ea te determină să-ți faci un plan de răzbunare, iar în loc să ai pace în sufletul tău, să trăiești frumos și să te bucuri de Dumnezeu, tu stai permanent și îți croșetezi planul de răzbunare, care o să fie sau nu o să fie, și în cele din urmă ajungi să-ți pierzi bucuria vieții”, a explicat episcopul.

Părintele Veniamin susține că enoriașii sunt chemați de biserică ca să trăiască frumos și nu trebuie să uite că la baza structurii sufletești stă Evanghelia.

„Noi suntem chemați de biserică să trăim frumos, să-i privim pe sfinți, să-i chemăm în ajutorul nostru și, în același timp, să încercăm să fim și noi modele pe măsura posibilității noastre, pentru că noi nu trebuie să facem minuni, dar trebuie să fim statornici în credință, fideli, responsabili și să conștientizăm că de noi, de clerici, depinde mântuirea credincioșilor. Dacă noi îi smintim, dacă noi facem lucruri care nu sunt conforme cu învățătura de credință și cu canoanele bisericii, automat o să apară și consecințele ca atare. Tocmai de aceea eu mi-aș dori ca ceea ce am spus eu să nu fie interpretat ca o judecare, dar ca o prezentare a adevărului pentru a evita situații de genul acesta, care ne îndepărtează de principiile evanghelice și ne duc în alt spațiu încât ne arată că suntem mai păgâni decât cei de alte religii care încearcă să respecte principiile morale pe care le-au primit de la Dumnezeu. De aceea noi trebuie să ne preocupăm și să ne îngrijorăm de un viitor mai bun, dar să nu uităm că la baza structurii noastre sufletești stă Evanghelia pe care ne-a pus-o in inimă Sfântul Apostol Andrei”, a subliniat părintele.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării