Cum poți scăpa de durerea în gât: Remedii naturiste
Durerea în gât poate să fie primul semn al unei răceli sau a bolii COVID-19, consecința suprasolicitării corzilor vocale ori un simptom al unei afecțiuni mai grave precum o infecție streptococică.

Indiferent de cauza durerii, durerea este una deranjanta, așa că e important să ameliorezi simptomele cât mai rapid, scrie Știri.md cu referire la Zugo.md.
Începând de la miere și ghimbir și până la apa cu sare, există o serie de ingrediente la îndemână care ameliorează durerile în gât, dar grăbesc totodată și vindecarea cauzei care le-a declanșat.
Mierea
Probabil cel mai cunoscut remediu pentru durerile în gât, mierea este eficientă atât în ameliorarea simptomelor, cât și pentru prevenirea tusei și tratarea rapidă a răcelii, dacă aceasta este cauza apariției durerii. Potrivit unui articol din 2021, mierea este eficientă pentru combaterea tusei.
Mierea poate fi folosită atât ca atare, cât și amestecată în ceai sau cu zeamă de lămâie. După ce consumi miere pentru durerea în gât, nu mânca și nu bea apă pentru a permite acesteia să acționeze.
Apă cu sare
Gargara cu apă și sare ameliorează durerea de gât și curăță secrețiile în cazul în care acestea există. Totodată, sarea ucide bacteriile de la nivelul cavității bucale și ajută astfel la vindecarea cauzei care declanșează durerea. Dizolvă o jumătate de linguriță de sare într-un pahar plin cu apă călduță și fă gargară cu acest amestec. Potrivit Asociației Americane de Osteopatie, persoanele cu dureri în gât ar trebui să facă o gargară cu apă sărată cel puțin o dată pe oră.
Zeamă de lămâie
Zeama de lămâie este astringentă și ajută la dezinflamarea căilor respiratorii, creând totodată un mediu deloc favorabil pentru virusuri și bacterii. Dizolvă o linguriță de zeamă de lămâie într-o ceașcă de apă călduță și bea apa cu guri mici. Repeta acest proces ori de câte ori simți nevoia pe parcursul zilei.
Ghimbir, miere și zeamă de lămâie
Mierea și zeama de lămâie au proprietăți antiseptice, antibacteriene și antiinflamatoare, însă și ghimbirul este la fel de eficient în tratarea durerilor de gât, acesta calmând itritațiile din gât. Prepară un amestec naturist eficient pentru tratarea durerilor în gât amestecând 1 linguriță de ghimbir ras, 1 linguriță de miere, zeama de la ½ lămâie și ½ cană de apă caldă. Fă gargară cu acest amestec cel puțin de 2 ori pe zi și efectele nu vor întârzia să apară.
Ceai de mușețel
Mușețelul are proprietăți calmante și este folosit de mii de ani în scopuri medicinale. Având proprietăți antiinflamatoare, antioxidante și astringente, mușețelul poate ameliora durerile de gât. Atât consumul de ceai de mușețel, cât și inhalarea aburilor acestuia ameliorează durerile în gât.
Mentă
Menta este bine cunoscută pentru capacitatea sa de a împrospăta respirația. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii, precum și unele calități antibacteriene și antivirale, conform unei analize medicale din 2019 3.
În plus, menta are în compoziție mentol, care ajută la subțierea mucusului și la calmarea durerilor de gât și a tusei. Pune câteva frunze uscate de mentă în apă fiartă și lasă amestecul să stea câteva minute. Apoi, strecoară ceaiul și așteaptă să se răcească, înainte să-l consumi.Recomandări dacă ai dureri în gât
Combate aerul uscat cu un umidificator
Aerul uscat poate irita o durere în gât, prelungind timpul de recuperare. Folosirea unui umidificator poate combate aerul uscat ameliorând astfel orice disconfort. Aburul oferă umiditate și căldură, ceea ce ajută corzile vocale să se calmeze și să scadă umflarea.
Asigură-te că umidificatorul este curat înainte de a-l porni. Lăsat neglijat, rezervorul de apă al unui umidificator poate genera bacterii și ciuperci, care apoi sunt pompate în aer. Acest lucru ar putea provoca simptome asemănătoare gripei sau poate exacerba alergiile sau astmul.
Renunță la alimentele acide
Refluxul gastroesofagian – care apare atunci când acizii produși de stomacul tău ajung în gât – este o cauză comună a durerii în gât. Asta înseamnă că orice faci pentru a stimula refluxul de acid ar putea prelungi sau agrava o durere în gât. Din acest motiv, evită băuturile carbogazoase, prăjiturile și citricele.
Aruncă-ți periuța de dinți
Crezi sau nu, periuța de dinți poate să-ți perpetueze sau chiar să-ți provoace durerea în gât. Bacteriile se adună pe peri și orice leziune a gingiilor în timpul periajului injectează acești germeni în organism. De îndată ce începi să te simți rău, aruncă-ți periuța de dinți. Schimbarea periuței de dinți este adesea recomandată pacienților cu infecții bacteriene ale gâtului pentru a elimina răspândirea infecției, spun specialiștii.