main logo
2829

Cum ne pregătim corect pentru conceperea copilului. Sfaturile unui medic

Atât conceperea, nașterea, cât și educația unui copil sunt niște procese complicate, care necesită decizii mature și pregătite.

Cum ne pregătim corect pentru conceperea copilului. Sfaturile unui medic

„Este ok să faci un set de analize. Se recomandă de făcut o serie de investigații la rece și din timp. Investigațiile de dragul investigațiilor trebuie evitate”, a spus medicul.

Acesta a menționat că în cazul în care sarcina apare spontan, părinții nu trebuie să se alarmeze, întrucât toate analizele necesare se pot face și pe parcursul sarcinii, iar la necesitate viitoarele mămici pot urma și un tratament.

Maxim Calaraș a subliniat că viitorii tătici trebuie să fie mai responsabili și să se pregătească cu câteva luni înainte de concepere.

„Femeile generează câte o celulă sau două de reproducere, o dată pe lună, pe când partenerul generează milioane, doar că durata maturizării acestor milioane sunt în jur de 70 de zile și atunci un bărbat care se pregătește să fie tătic ar fi bine să revadă ce acțiuni și activități a avut în ultimele trei luni, important e să ducă un mod de viață cât mai sănătos”, a explicat medicul.

Cât despre infertilitate, medicul obstretician-ginecolog a spus că această „problemă poate veni din partea unuia dintre parteneri”.

„Una dintre greșelile pe care le comit femeile în cazul dat este învinuirea sa. Nu este așa. În 40% dintre cazuri e din cauza partenerului. Testarea unui cuplu infertil trebuie să înceapă cu testarea partenerului. E o testare simplă, indoloră și ieftină, care dă rezultate rapide.

În cazul femeilor este mai complicat. Acolo sunt mai multe verigi care necesită investigare.

A doua greșeală este tărăgănarea procesului. Cuplurile adesea repetă tot aceeași. Se face o serie de investigații fără rezultate și cuplurile pleacă la alt medic, și așa se repetă de ani de zile, dar timpul se scurge.

Timpul pentru o doamnă este cel mai prețios ce poate fi. Femeile au o anumită perioadă reproductivă și astea nu sunt niște cuvinte goale. Noi nu putem încetini procesul de îmbătrânire.

Un cuplu infertil trebuie pe parcursul unui an deja să aibă o soluție, inclusiv să ia în calcul fecundarea in vitro. Asta poate fi ultima etapă”, a spus Maxim Calaraș.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării