main logo
4023

Copilă, filmată cum e bătută de alte fete la Chișinău: Replica Poliției

Poliția s-a autosesizat în urma mediatizării unor imagini video în care apar mai multe tinere, care par a fi minore, și lovesc cu mâinile și picioarele într-o altă fată, de aceeași vârstă, care zace la pământ.

Copilă, filmată cum e bătută de alte fete la Chișinău: Replica Poliției

Cazul ar fi avut loc pe 9 iunie, în sectorul Buiucani al Capitalei, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Poliția nu a fost informată despre acest caz, dar, în urma imaginilor apărute, IP Buiucani s-a autosesizat și se întreprind măsuri de identificare a tinerelor din imagine, care au dat dovadă de agresiune față de o alta tânără. 

Pe caz este inițializată o anchetă și toate circumstanțele urmează a fi stabilite”, a declarat pentru IPN ofițerul de presă al Direcției de poliție a capitalei, Natalia Stati.

În luna martie a anului curent, trei fete de 14 ani au fost trimise în judecată pentru huliganism, după ce, o lună mai devreme, au bătut și umilit o adolescentă de 16 ani. 

În privința altor două fete, de 12 și, respectiv, 13 ani, urmărirea penală a fost încetată, pe motiv că nu au atins vârsta pentru tragere la răspundere penală. 

În schimb, în privința părinților acestora a fost pornită procedură contravențională pentru „neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului”.

Potrivit legislației, „huliganismul săvârșit de două sau mai multe persoane” se pedepsește cu amendă de până la 67 500 de lei sau cu închisoare de până la cinci ani. 

Iar neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului se sancționează cu amendă de cel mult 900 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității, de la 40 la 60 de ore.

Abonează-te la Știri.md pe Telegram pentru a afla rapid noutățile: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării