main logo
12893

Copii, filmați în timp ce se scaldă într-un havuz: Reacția autorităților

Mai mulți minori au fost surprinși de un trecător în timp ce săreau și se scăldau într-un havuz din Parcul „Valea Morilor” din Capitală. Cu o reacție în acest au venit reprezentanții Preturii sectorului Buiucani, care au menționat că astfel de acțiuni sunt strict interzise.

Copii, filmați în timp ce se scaldă într-un havuz: Reacția autoritățilorColaj: Știri.md

În imaginile expediate în adresa redacției Știri.md prin intermediul opțiunii Adaugă o știre putem observa cum un minor sare în havuz, care mai este numit și „Scara Cascadelor”, din Parcul „Valea Morilor”.

De menționat că, în acel moment, alături de copil se afla o femeie, care îl filma cu telefonul mobil. De asemenea, în havuz se mai „scăldau” doi adolescenți.

„Vara vara? Nu, Valea Morilor”, zice autorul videoclipului.

La scurt timp, reprezentanții Preturii sectorului Buiucani au venit cu o reacție în acest sens. 

„Pretura sectorului Buiucani atrage atenția cetățenilor că scăldatul în scara cascadelor din Parcul „Valea Morilor”, dar și în havuzurile din oraș este strict interzis. Aceste zone nu sunt destinate pentru îmbăiere și prezintă riscuri semnificative pentru sănătatea și siguranța copiilor. Reiterăm importanța respectării acestei interdicții pentru a preveni accidentele”, se arată în anunțul Preturii Buiucani.

Știri.md amintește că un caz similar a avut loc în luna mai a anului 2020. Doi tineri din Chișinău au fost filmați cum se scaldă la Scara Cascadelor din Parcul „Valea Morilor”.

De asemenea, amintim că un copil de doar doi ani a ajuns la spital, fiind infectat cu Salmonella și alte virusuri periculoase, după ce s-a bălăcit în fântâna arteziană de la intrarea în Parcul „Valea Trandafirilor”. Mama copilului a făcut public cazul pe Internet. Inspectorii Centrului de Sănătate Publică s-au autosesizat și analizează calitatea apei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării