main logo
2403

Constantin Tampiza, fost ministru: Mircea Snegur a iubit neamul și țara

Fostul ministru al Economiei și Finanțelor, Constantin Tampiza, un bun prieten al președintelui Mircea Snegur, i-a fost alături celui din urmă până în ultima clipă. Acesta spune că nimic din ceea ce este omenesc nu i-a fost străin primului șef de stat al Moldovei Independente.

Constantin Tampiza, fost ministru: Mircea Snegur a iubit neamul și țara

„Rămâne un om mare. Ceea ce mi-a sugerat el în ultima marți, când era încă conștient, pentru că miercuri deja, pe la ora 5 am fost informat era într-o stare de șoc și nu mai reacționa. Ședeam cu mâna în mâna lui și el îmi spune: „Costică, am vrut să mă duc acasă să scriu”, voia să scrie cum să organizăm. El era conștient. „Te rog una”, dintre toate cele ce mi-a spus: „pomenirea s-o faceți modest la președinție, că am fost președinte””, spune Constantin Tampiza, transmite Știri.md, cu referire la voceabasarabiei.md. 

Potrivit fostului ministrul, Mircea Snegur a fost un om foarte modest. După spusele lui, în ultimii 10 ani, ei au fost foarte apropiați și nu era o săptămână ca ei să nu se întâlnească, să vorbească. 

De asemenea, încă o caracteristică, Tampiza spune că era credința, care a fost transmisă de la părinți. 

„Eu îl numesc om de la țară. La proiectul agricol pe care l-am lansat la Negureni, el mi-a fost alături. Se bucura ca un copil. Am construit eu acolo o căsuță, are camera lui, așa se și numește – Snegur -, venea pentru două zile, se scula de dimineață pe la ora 5 și cotrobăia (așa am s-o spun, țărănește) toate colțurile din toate lanurile de legume”, spune fostul ministru. 

Citiți întregul interviu aici.

Știri.md amintește că Mircea Snegur, primul preşedinte al R. Moldova, s-a stins din viață aseară, 13 septembrie. Primul șef al statului avea 83 de ani.

La scurt timp, președintele țării, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de condoleanțe în urma trecerii în neființă a lui Mircea Snegur.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării