main logo
1636

Consilierul municipal Hîncești, despre percheziții: Era inevitabilă

Consilierul municipal Hîncești, Grigore Cobzac, susține într-o postare pe facebook, că perchezițiile care au avut loc pe 12 octombrie și urmărirea penală ce se desfășoară în prezent erau inevitabile.

Consilierul municipal Hîncești, despre percheziții: Era inevitabilă

Potrivit lui, în ultimii 2-3 ani, presa de investigație, dar și rețelele de socializare, au abundat de materiale publicate, argumentate în detaliu, că în Primăria și în Consiliul municipal Hîncești (CMH) au loc acte de corupție, transmite Știri.md cu referire la Replicamedia.md.

Grigore Cobzac a mai precizat că nu intenționa să scrie ceva, însă l-au determinat declarațiile publice ce se referă la acest caz ale CALM-ului și cele plasate de Ion Chicu(fost prim-ministru), precum că temeiuri pentru urmărire penală nu ar exista.

În context, consilierul a enumerat mai multe încălcări pentru care inclusiv el și alți consilieri municipali au sesizat organele de urmărire penală:

„Referitor la loturile de teren pentru construcția caselor individuale, care potrivit legislației se alocă gratuit familiilor nou formate, în cartierul Budăi din mun.Hîncești, consilierii au efectuat sondaj aleatoriu a 20 de familii cu case în construcție. Doar 2 familii au declarat că au primit loturile gratuit de la primărie. 16 familii au plătit de la 3.500 până la 11.000 EURO pentru fiecare lot. La intermediari. Dl Ion Chicu, nu doriți o întâlnire cu acești catățeni?

Repartizarea loturilor pentru case și nu numai în numitul cartier locativ „Parc”. Pe piața secundară, un lot amplasat în această locație costa până la 20.000 EURO. De ce în rândul de la primărie au fost incluse persoane fără nici un temei juridic?

Pe 26 august 2021 un agent economic, cu acte în regulă, a fost deposedat de teren de către administrația publică municipală Hîncești. Până astăzi aleargă prin instanțele de judecată, fără nicio speranță pentru redobândirea bunului său.

Ultimele investigații RISE Moldova „Afaceri imobiliare la Hincesti: Cartierul Șefilor”. Știți ce nu e relatat încă acolo? O parte din terenurile înstrăinate anterior au fost proprietate de stat, aflate în gestiunea Casei de copii cu dizabilități din Hîncești! Mai mult, acele terenuri au fost inițial în fondul de rezerva”.

Într-o declarație, CALM declara că speră că acest dosar nu este unul „cusut cu ață albă”, în ajunul alegerilor locale din anul 2023 și cere de la organele competente ale statului ca „el să fie examinat respectându-se prezumția nevinovăției și a tuturor drepturilor alesului local”.

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu ofițerii INI, a descins cu percheziții în dimineața zilei de 12 octombrie, la persoane responsabile din cadrul Primăriei municipiului Hâncești. În rezultat, șase persoane au statut de bănuiți într-un dosar de atribuire frauduloasă a terenurilor în municipiului Hîncești și au fost citate pentru audieri.

De menționat că, acum două luni RISE Moldova a publicat o anchetă în care au scris despre cum persoane din anturajul primarului de Hîncești, dar și factori de decizie din oraș, s-au învrednicit de terenuri de jumătate de hectar la preț de 10 mii de lei.

Alexandru Botnari este primar la Hînceşti din anul 2003. Portalul Anticoruptie.md a publicat o investigaţie care scoate la suprafaţă mai multe abuzuri comise de Botnari.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării