main logo
1151

Consilier municipal: Construcția magazinelor Kaufland în Chişinău riscă să creeze un colaps rutier

Consilierul municipal al Partidului Socialiştilor, Alexandr Odinţov, consideră că, înainte de a începe construcţia reţelei de magazine Kaufland în Chişinău, trebuie efectuat un calcul al capacităţii de circulaţie rutieră în zonele în care este planificată amplasarea hipermarketurilor.

Consilier: Magazinele Kaufland riscă să creeze un colaps rutierConsilierul municipal al Partidului Socialiştilor, Alexandr Odinţov.

Potrivit agenţiei Infotag, comentând intenţia Guvernului de a susţine proiectul companiei Kaufland, el a scris în reţelele sociale că "atragerea investiţiilor nu trebuie să înrăutăţească viaţa şi confortul locuitorilor Chişinăului".

„Este lăudabilă dorinţa premierului Pavel Filip de a atrage 100 de milioane de euro. Însă o astfel de dorinţă nu trebuie să se realizeze după principiul "promovăm interesele unei companii străine prin orice mijloace", cu după principiul "nu dăuna"! Atragerea unui investitor străin "cu orice preţ" şi lobby-ul intereselor sale vor duce la un colaps rutier şi la o sumă mare pentru bugetul nostru în încercarea de a remedia situaţia", consideră socialistul.

Potrivit lui, proiectul hypermarketului de pe strada Kiev în locul Casei de Cultură a sindicatelor, "afară de aspectul moral (nu mai avem nevoie de cultură şi de cercuri pentru copii?), va complica situaţia de pe străzile Kiev şi Bogdan Voievod, unde chiar şi în timpul zilei, în afara orelor de vârf, sunt ambuteiaje".

O situaţie similară este şi cu proiectul hipermarketului pe strada Decebal, cu plasarea la cercul de la intersecţia străzilor Zelinski şi Decebal.

"Vor fi blocaje permanente garantate, având în vedere că în apropiere este şi complexul comercial "Elat"! Iar dacă mai adăugăm şi construcţia a 38 de blocuri locative în locul uzinelor "Signal" şi "Sigma", chiar şi un elev înţelege că capacitatea străzilor nu poate suporta un asemenea trafic de maşini. În rezultat vor avea ambuteiaje permanente la gara feroviară, la intersecţia străzilor Sarmizegetusa şi Zelinski, precum şi la intersecţia Zelinski şi Decebal", a spus consilierul.

În acelaşi timp, el nu este sigur că Guvernul şi premierul Pavel Filip sunt gata să investească din mijloacele bugetului republican în construirea unor noduri pentru a îmbunătăţi capacitatea rutieră a acestor zone.

"Fără construirea unor asemenea noduri rutiere, care sunt deja prevăzute în Schema Complexă a transporturilor din Chişinău, astfel de investiţii sunt asemenea unui pahar de vin cu otravă! Un pic de PR, iar viaţa locuitorilor oraşului va fi otrăvită pentru o lungă perioadă de timp. Iar greşelile vor trebui corectate pentru o sumă foarte mare de bani din buget", a avertizat Odinţov.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării