main logo
2046

Companie română, despre scandalul autobuzelor: O licitație ilegală

Compania S.C. BMC TRUCK&BUS S.A. din România, participantă la licitația privind procurarea a 31 de autobuze pentru Chișinău, scrie că licitație este una „ilegală” și acuză Primăria Chișinău de minciuni în privința motivelor invocate pentru care a fost aleasă compania Unipay.

Companie română, despre scandalul autobuzelor: O licitație ilegală

Reprezentanții companiei BMC TRUCK&BUS transmit printr-un comunicat că au depus o contestație la Agenția Națională de Soluționare a Contestațiilor, „însă aflăm de la știri că s-a și semnat contractul cu ofertantul declarat câștigător ilegal, fără a se aștepta soluționarea contestației”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Compania a scris și anterior că „autobuzele marca BMC, superioare, noi – anul de fabricaţie 2019, mai ieftine cu aproximativ 7.000 euro pe bucată ,termen de garanţie 30 luni, au fost excluse pe nedrept din licitaţie. Au fost declarate câştigătoare autobuze vechi, fabricate şi cu 2 ani în urmă (2017 -2018) , mai scumpe cu aproximativ 7.000 euro şi garanţie redusă, vânzătorul neavând dreptul să vândă autobuze şi neavând experienţa similară”.

„O astfel de licitație ilegală și atâtea minciuni credem că numai în Africa se mai pot întâmpla”, a conchis compania română.

Menționăm că firma care a câştigat licitaţia are fondatori de origine turcă, dar e înregistrată în regiunea separatistă Ciprul de Nord, mai exact într-o zonă economică liberă din portul Famagusta.

Compania câștigătoare este Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd care are doi asociaţi – Kazim Erarslan (cota de 99%) şi Mehmet Gultekin (1%), iar domeniul de activitate nu este transportul public sau producerea de autobuze, ci produse software şi programare, după cum e precizat şi în documentele anexate la ofertă, scrie mold-street.com.

De altfel numele asociatului şi managerului, Kazim Erarslan, coincide cu cel al fondatorului „Paynet Services” SRL din R. Moldova, companie ce deţine licența Băncii Naționale pentru activitatea de emitere a monedei electronice şi prestează servicii plăţi online.

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat anterior că firma din România, chiar dacă a oferit cel mai mic preț, nu a respectat toate condițiile, iar firma turcă a corespuns tuturor cerințelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării