157
0
Comisia Europeană și Banca Mondială vor organiza un sondaj în R. Moldova
157
0

În ajun, la Ministerul Justiţiei a avut loc Atelierul de lucru cu privire la desfăşurarea sondajului în domeniul justiţiei, organizat de către Comisia Europeană în parteneriat cu Banca Mondială (BM).

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, la eveniment au participat managerul de ţară al Băncii Mondiale, Anna Akhalkatsi, reprezentantul Delegaţiei UE în R. Moldova Marco Gemmer, precum şi experţi ai BM Srdjan Svircev şi Denis Vorontsov, transmite Știri.md

Totodată, la atelier au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţii judecătoreşti din Moldova.

Secretarul de stat al Ministerului Justiţiei, Eduard Serbenco, a menţionat că "pentru a avea un sistem al justiţiei eficient şi accesibil, care are ca prioritate calitatea serviciilor prestate cetăţeanului sau justiţiarului, trebuie, evident, să atacăm problemele şi carenţele din sistem Acestea, la rândul lor, trebuie evaluate, măsurate. Tocmai în acest scop se efectuează sondaje, măsurări. Ulterior abia se întreprind acţiuni pentru îmbunătăţirea situaţiei. Altfel zis, sondajele din sectorul justiţiei servesc drept bază pentru întocmirea documentelor de politici", a spus Eduard Serbenco.

Sondajul se va petrece o dată la 3-4 ani, iar la elaborarea întrebărilor se va reieşi din situaţia existentă în domeniu.

Echipa Băncii Mondiale efectuează o vizită la Chişinău în perioada 12-14 august, scopul acesteia fiind de a desfăşura atelierul de lucru privind sondajul în domeniul justiţiei în Moldova şi de a discuta cu reprezentanţi ai sistemului judiciar, ai procuraturii, ai avocaţilor şi ai mediului de afaceri în vederea sensibilizării lor în privinţa viitorului sondaj şi activităţilor aferente lui.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter