main logo
335

CNN recomandă turiștilor să viziteze Moldova: Învățați să spuneți noroc

Moldova ar fi una din cele mai puțin vizitate țări, potrivit unui editorial CNN.

CNN recomandă turiștilor să viziteze Moldova: Învățați să spuneți norocFoto: Jurnal de Chișinău

Cu toate că iubitorii de vin din vest nu prea sunt familiarizați cu vinurile moldovenești, „mica țară din Est este un producător serios” și are o bogată tradiție vinicolă veche de 5.000 de ani, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Conform celor mai recente date elaborate de Organizația Mondială a Turismului, a ONU, contrastul dintre cele mai vizitate țări și cel mai puțin vizitate este foarte mare. 

În 2017, 87 de milioane de turiști au vizitat Franța. În același an, 145 de mii de turiști au vizitat Moldova, scrie Altfel.md, citând CNN Edition.

Potrivit editorialului, există multe țări dornice să primească turiști, mai ales atunci când turismul practicat în mod durabil ar putea chiar ajuta la atenuarea sărăciei.

CNN a elaborat o listă de 25 de destinații turistice, menită să atragă atenția asupra unor țări mai puțin cunoscute și ignorate de turiști, dar care ascund o „natură superbă, cultură bogată și istorie”.

Moldova apare ultima în clasamentul CNN, cu 145.000 de turiști în 2017, după ultimele date disponibile prezentate de OMT.

Fără acces la mare și insule exotice, „cea mai săracă țară din Europa de Est” este recomandată turiștilor iubitori de vin.

Moldova este descrisă ca o importantă destinație vitivinicolă, unde tradiția producției de vin are o istorie de 5.000 de ani, menționând și diversitatea vinurilor „moldovenii îmbuteliază totul, de la roșu sec până la Ice Wine, vinuri prietenoase cu desertul”.

Redactorii recomandă turiștilor să facă turul barurilor din Chișinău, iar a doua zi să-și stingă mahmureala cu sărămură de la murături. Sau, să viziteze Moldova în perioada festivalului organizat de Ziua Vinului, organizat an de an la mijlocul lunii octombrie „pentru a încerca câte puțin din toate alături de o mulțime de localnici entuziasmați”.

„Dacă alegeți să vizitați Moldova, învățați să spuneți „noroc!” la fiecare pahar de vin moldovenesc băut”, scrie CNN.

Țara noastră este urmată în listă de Eritreea de pe coasta Mării Roșii (142.000 în 2016) și Noua Caledonie din Oceanul Pacific (121.000 de turiști în 2017).

Țara din capul listei elaborate de CNN este Tuvalu, cu doar 2.000 de turiști în 2017, o țară insulară din Polinezia, situată în partea central-vestică a Oceanului Pacific, la jumătatea distanței dintre Hawaii și Australia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării