Cinci prăjituri care nu-ți strică silueta. Recomandările unui medic
Într-un videoclip publicat recent pe Facebook, dr. Adina Alberts a vorbit despre un subiect care pare să-i bucure pe mulți: deserturile. Medicul a oferit o serie de recomandări pentru cei care vor să se răsfețe cu ceva dulce, fără să își compromită silueta sau sănătatea. Potrivit acesteia, există opțiuni gustoase și prietenoase cu metabolismul, dacă știm ce să alegem și cum să le preparăm.

Deserturile sunt adesea privite ca vinovații principali în dietele moderne, surse de zahăr, calorii și grăsimi care ne îndepărtează de obiectivele de sănătate sau de siluetă. Totuși, nu toate prăjiturile trebuie să fie interzise, iar cu puțină atenție la ingrediente și la modul de preparare, dulcele poate rămâne parte dintr-un stil de viață echilibrat. Acesta este și mesajul transmis de medicul Adina Alberts într-un videoclip publicat pe Facebook, în care vorbește cu entuziasm despre cinci deserturi clasice care, preparate corect, pot fi savurate fără remușcări, transmite Știri.md cu referire la click.ro.
Dr. Albert le recomandă celor care țin la kilograme, dar vor să se bucure și de un desert delicios următoarele preparate: sorbet, cheesecake, mousse, orezul cu lapte sau panna cotta.
„Cred că vă place la maxim acest subiect. Pe primul plan aș pune înghețata. Și dacă vorbim mai ales de sorbeto, care e obținut din suc de fructe înghețat și cu adaosuri de diverse arome. Nu are foarte multe calorii.
Cinci prăjituri care nu-ți strică silueta
Panna cotta este la fel, un amestec de arome, cacao, vanilie sau fructe, în care se dizolvă pectina. În acest fel, avem consistență, dar nu avem calorii multe. Dacă în acel produs s-a adăugat miere sau îndulcitor natural, cum ar fi stevie, atunci avem un desert senzațional.
Cheesecake-ul. El este obținut din lapte, din brânză de vaci. Dacă la cheesecake uităm să îi punem acea bază de biscuite și lăsam ca acea crustă la bază să fie doar prin faptul că am copt cum trebuie cheesecake-ul, avem o prăjitură senzațională.
Mousse-urile de diverse feluri. Ele nu reprezintă calorii multe, pentru că, mai ales, este utilizat albușul de ou când se produce acel mousse și avem foarte puține calorii în albușul de ou. Prin urmare, sunt prăjituri de ales, cu condiția să nu aibă, la fel, mult zahăr.
Aș mai menționa orezul cu lapte. Există orezul acela cu bobul lung. Acela este de preferat. Sănătatea ta, prioritatea mea!”, a spus dr. Adina Alberts, într-un videoclip publicat pe Facebook.