Cinci alimente care trebuie consumate la micul dejun pentru a scădea colesterolul
Mesele de dimineață pot afecta nivelul de colesterol rău din sânge.

De obicei, atunci când nutriționiștii ne recomandă anumite produse, acestea sunt mai des legate de pierderea în greutate, transmite Știri.md cu referire la dcnews.ro.
Dacă ai probleme cu nivelul colesterolului, este important să incluzi aceste alimente la micul dejun.
Fulgi de ovăz. Este important să folosești fulgi de ovăz care trebuie fierți. Făina de ovăz este bogată în fibre solubile, care scad colesterolul. Adaugă niște fructe proaspete, nuci sau scorțișoară pentru un plus de aromă.
Ouă. Acestea pot fi consumate la micul dejun și de persoanele care au colesterolul ridicat. Nu uita că poți consuma într-o zi maxim 2 ouă. De asemenea, este recomandat să consum mai des albușuri.
Iaurt grecesc. Acest iaurt are mai multe proteine și mai puține grăsimi decât iaurtul obișnuit. Alege iaurturi cu conținut scăzut de grăsimi și adaugă fructe proaspete sau miere.
Pâine integrală. Această pâine nu va dăuna siluetei. O astfel de pâine are multe fibre. Consumă pâine prăjită cu avocado sau cremă de brânză cu conținut scăzut de grăsimi.
Smoothie-uri delicioase. Pregătește smoothie-uri cu iaurt natural, deoarece sunt o modalitate excelentă de a obține o mulțime de nutrienți într-un mic dejun rapid. Fă-le cu lapte degresat sau iaurt și adaugă fructe proaspete sau congelate, spanac și semințe de chia pentru o doză de fibre și proteine.