main logo
3103

Chirurg-plastician: Este un mit că bărbații nu-și fac operații estetice

Iulian Balan, originar din Republica Moldova, este de meserie chirurg-plastician.

Chirurg-plastician: Este un mit că bărbații nu-și fac operații esteticeFoto: Știri.md

Medicul a povestit în cadrul unui interviu pentru Unu Noaptea despre cum a ajuns să activeze în sfera dată și cum decurge o zi de muncă, transmite Știri.md.

„Am ajuns la medicină și ulterior am ales o cale mai îngustă, deja când finalizam Facultatea de Medicină Generală, pe atunci am înțeles că vreau în specialitatea chirurgicală, nu terapeutică. Nu cred că aș fi rezistat să stau în carnetele medicale și să completez foi. Chirurgia îmi pare mai activă și mai interesantă. În epoca noastră modernă sunt multe comparații între oameni. Oamenii tind să fie ideali. Cu pacienții noștri împreună alegem și decidem ce operație facem”, explică medicul chirurg-plastician.

Medicul susține că bărbații nu sunt o excepție și, în ultima perioadă, tot mai mulți dintre ei apelează la asemenea intervenții chirurgicale.

„Și bărbații vin la chirurgia plastică. E un mit că bărbații nu apelează la operații estetice. Transplantul de păr, rinoplastia, urmată de intervenții ce țin de zona feței, zona ochiului, care îi trădează după o anumită vârstă.”

Specialistul adaugă că înainte de orice operație estetică pacientul trebuie să fie bine cu el și, dacă e nevoie, să discute cu un psiholog.

„Discuțiile cu psihologul trebuie să fie până la operație. De multe ori putem să insuflăm pacientului idei, viziuni dar atunci când omul nu îți dă seama ca nu poți fi identic cu cineva 100 %. Oameni fac operațiile chirurgicale pentru împlinirea sa. Cea mai mare influență a vieții profesionale asupra vieții personale este necesitatea, dedicația de timp care o cere profesia mea. În medicină trebuie să dedici tare mult timp. Dedicarea timpului pentru viața profesională nu este în mâinele noastre. Aceeași comunicare cu pacienții necesită timp”, povestește Iulian Balan.

Potrivit medicului, operațiile estetice naturale au cele mai bune rezultate.

„Operațiile chirurgicale naturale sunt cele mai reușite când nu se vede dar vizual arată bine. Pacienții vor să facă o schimbare ca până la urmă să-i facă să se simte bine. O mână spală pe alta. Oameni sunt egali, dar din alte aspecte. Nu egali că toți trebuie să aibă același palton sau să bem din aceeași cană. Cam 2.000 de euro costă rinoplastia. Dacă e ceva mai grav, costă peste 4.000 de euro.”

Specialistul în chirurgie plastică investește mult timp în acest domeniu.

„Medicina m-a învățat că dacă vrei să obții ceva trebuie să investești și să muncești. Trebuie să dispunem de minte, timp. Trebuie să înțelegem resursele cu care ne-a înzestrat natura și ele sunt cele mai importante”, afirmă Iulian Balan.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării