main logo
2884

Chicu vrea dosar penal pentru discoteca din sectorul Botanica

Agentul economic care a organizat o petrecere într-un club de noapte imporvizat în subsolul unui bloc de pe strada Independenței, din sectorul Botanica al Capitalei, riscă să se aleagă cu dosar penal.

Chicu vrea dosar penal pentru discoteca din sectorul BotanicaFoto: știri.md

Despre aceasta anunțat premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

„Ați văzut în spațiul public cazul de organizare pe parcursul nopții a diferitor activități, cluburi de noapte, discoteci. Va fi dosar penal. Deja amenzile nu sunt suficiente pentru asemenea gen de încălcări.

Legislația noastră, din păcate, nu permite caz penal atunci când nu este demonstrată consecința sau prejudiciul, în cazul de față contaminați. Noi o să venim cu propunerea la Comisia Situații Excepționale să modificăm.

Nu trebuie să așteptăm confirmarea cazurilor de îmbolnăvire, dar să fie penalizat, să fie posibil de deschis dosar penal doar pentru încălcare, fără ca să așteptăm consecințele, fără ca să umplem iar spitalele”, a declarat Ion Chicu.

Amintim că astăzi, într-un comunicat depresă, IGP a anunțat că în data de 27 martie curent, administratorul unui club de noapte din Chișinău, prin intermediul unei rețele de socializare, a adunat tineri și a organizat un eveniment în clubul de noapte pe care îl administrează.

Conform aceluiași comunicat, pentru ignorarea prevederilor Dispozițiilor aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale, agentul economic va fi sancționat în conformitate cu prevederile art. 761 din Codul Contravențional cu o amendă între 50 și 75 de mii de lei.

Știri.md reamintește că pe 27 martie, un administrator al unui club de noapte a adunat tineri cu ajutorul unei rețele de socializare și a organizat o petrecere.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării