main logo
12076

Cetățenii se vor putea adresa la oricare notar din țară pentru proceduri legate de moștenire

Cetățenii vor putea să se adreseze la orice notar din țară cu privire la actele ce țin de eliberarea certificatului de moștenitor sau de certificatele legate de moștenire. Un proiect în acest a fost votat în prima lectură de deputați.

Cetățenii se vor putea adresa la oricare notar privind moștenireaFoto: Imagine simbol

Autorii proiectului de lege menționează că actualmente se limitează nejustificat accesul cetățenilor la serviciile notariale de acest gen, transmite Știri.md.

„Pentru deschiderea procedurii succesorale, persoanele îndreptățite vor putea depune o cerere la oricare notar din țară. Acest lucru este posibil datorită creării Registrului electronic al dosarelor succesorale și al testamentelor, precum faptului că notarii au acces la diferite registre electronice. De asemenea, la cererea comună a unei majorități simple a moștenitorilor, notarul va putea transmite procedura succesorală către un alt notar”, se menționează în comunicatul de presă.

Documentul urmează a fi supus consultărilor publice, apoi va fi propus spre examinare în lectura a doua.

După adoptare, noua lege va intra în vigoare după crearea condițiilor tehnice și operarea modificărilor necesare în sistemul informațional Registrul electronic al dosarelor succesorale și testamentelor, dar nu mai târziu de șase luni de la data publicării în Monitorul Oficial.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării