main logo
859

Gazele livrate de Polonia și Olanda au intrat în sistemul din R. Moldova

Compania poloneză Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNiG) și cea olandeză Vitol au livrat în R. Moldova cele două milioane de metri cubi de gaze naturale.

Gazele livrate de Polonia și Olanda au intrat în sistemul din R. Moldova

Informația a fost oferită pentru Ziarul de Gardă de către consiliera pe comunicare a viceprim-ministrului Andrei Spînu și directorului Agenției Proprietății Publice (APP), Eugeniu Cozonac, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

„Astăzi, la ora 06:00, gazul achiziționat de la compania olandeză Vitol a ajuns în conductele din R. Moldova. De la ambele companii a ajuns gazul”, a menționat Alina Merlici.

Și directorul APP a precizat că în sistemul de gaze al R. Moldova a intrat un milion de metri cubi de gaze naturale de la compania poloneză PGNiG.

Reprezentanții Guvernului au anunțat că luni, 25 octombrie curent, a fost semnat un contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale între compania de stat Energocom și compania poloneză PGNiG. Potrivit Guvernului, aceasta este prima achiziție de gaz din surse alternative din istoria R. Moldova. La tenderul anunțat, Energocom a primit 7 oferte.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării