main logo
594

Cei care au protestat de Ziua Independentei cer demisia ministrului de interne si sefului politiei

Cateva persoane, in frunte cu Ana Ursachi, organizatoarea protestului au ajuns in fata Ministerului Afacerilor Interne pentru a cere demisia ministrului de interne si a sefului politiei.

Protestatarii de la Ziua Independentei cer demisia lui JizdanCei care au protestat de Ziua Independentei cer demisia ministrului de interne si sefului politiei.

La protestatari a iesit ministrul de interne, Alexandru Jizdan.

Alexandru Petcov: “Demisia actualului sef de interne, si a sefului politiei, este una eminentata, aceste personaje ar trebui sa-si dea demisia imediat. Deja am vazut video la Euronews, si la alte posturi internationale, care nu au aratat la toata lumea cum politia foloseste gaze impotriva oamenilor care au venit sa vada parada de Ziua Independentei. Noi am avut diferite manifestantii, dar niciodata nu s-a facut asa abuz. Noi am insistat, politistii sa ne perchezitioneze, sa vada ca nu avem nimic deosebit. Vreau sa ma refer si la cum s-au petrcut actiunele ilegale pe str. Banulescu Bodoni. Legea interzice politistilor sa aplice mijloacele speciale in cazurile in care sunt femei in varsta, invalizi si copii. Nici un politist nu a lansat nici un avertisment."

Ana Ursachi, avocat: "Nici nu stim ce gaz era. Am dori sa aflam ce gaz era, cand se permite sa fie folosit, cine l-a procurat, cine le aduce, cat costa.” 

Gheorghe Petic: “Am fost si eu martorul la faradelegea care a avut loc in piata. Probabil mie mi-a fost cel mai greu, am avut de patimit si fixic si moral. Moral pentru ca in fata mea au stat fostii mei studenti, in timpul lectiilor le-am invatat ca masurile speciale trebuie aplicate doar in conformitate cu legea. Domnule general am vrut sa va intreb, politistii au putut sa nu aplice spray-ul lacrimogen, se putea evitarea spray-ului lacrimogen? Sigur ca da. Domnule ministru, Inga Grigoriu este un pericol pentru politisti?”. 

Alexandru Jizdan, ministru de interne: "Vreau sa-mi cer scuze de la societate". 


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării