main logo
11754

Ceartă la Orhei: Anchetă de serviciu pentru polițist și amendă pentru șofer

Un șofer s-a luat la ceartă cu un polițist din Orhei din cauza parcării.

Ceartă la Orhei: Anchetă de serviciu pentru polițist și amenda șoferuluiColaj: știri.md

Pe rețelele de socializare au apărut imagini video cu polițistul, iar internauții au atras atenție la modul în care omul legii poartă chipiul, transmite Știri.md.

Din secvența înregistrată din șofer se înțelege că motivul cerții ar fi modul în care șoferul s-a parcat, iar la cerința de a prezenta permisul de conducere șoferul a refuzat, argumentând prin faptul că nu a încălcat nimic.

- Prezentați permisul de conducere, vă rog frumos.

- Eu ies din ogradă. Cu ce ocazie?

- Ați parcat...

- Eu am parcat?

- Aici e cu plată.

- Eu am scos mașina când ai venit.

Ulterior, ofițer de presă IGP Nina Mereacre ne-a spus că „polițiștii din Orhei au stabilit că șoferul în vârstă de 20 ani se deplasa pe drumurile publice, având permisul de conducere suspendat.

Acesta a fost documentat pentru „conducerea vehiculului cu încălcarea regulilor privind dreptul de a conduce vehicule” și sancționat cu amendă contravențională în valoare de 12.000 lei, conform art. 231 alin.(6) al Codului Contravențional.

Polițiștii urmează să documenteze suplimentar tânărul pentru staționarea în loc interzis și nesubordonarea cerințelor legale ale polițiștilor, urmare a acumulării probelor concludente.

Totodată, Inspectoratul de Poliție Orhei informează că a dispus inițierea unei anchete de serviciu pe numele polițistului pentru portul necorespunzător al uniformei, fiind cercetat disciplinar”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării