main logo
12153

Ce trebuie să pui în aluatul clătitelor ca să iasă fragede și pufoase

Clătitele sunt desertul copilăriei, gustarea ideală pentru orice moment al zilei și refugiul perfect când ai poftă de ceva dulce. Dar cât de des ți s-a întâmplat să-ți iasă tari, cauciucate, cu margini crocante sau, dimpotrivă, să se rupă imediat ce vrei să le umpli cu dulceață? Dacă vrei clătite pufoase, fragede și fine, există un ingredient secret care face toată diferența: smântâna.

Ce trebuie să pui în aluatul clătitelor ca să iasă fragede și pufoaseImagine simbol

O lingură de smântână grasă (de 24%) adăugată la final în aluat transformă complet textura clătitelor. Le face aerate și moi, fără să devină uscate la răcit sau să se rupă la umplere. Smântâna adaugă un plus de grăsime și aciditate care conferă elasticitate aluatului și gust mai bogat, transmite Știri.md cu referire la click.ro.

Rețeta completă pentru 20 de clătite perfecte

Iată ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă:

  • șase ouă
  • 300 ml lapte rece
  • 300 ml apă minerală carbogazoasă (proaspăt deschisă)
  • 300 g făină albă
  • 100 g unt topit (lăsat la răcit)
  • 3 plicuri de zahăr vanilinat
  • 3 linguri de zahăr tos
  • Un praf de sare
  • o lingură generoasă de smântână (24% grăsime)

Cum se prepară

  1. Bate ouăle cu un praf de sare.
  2. Adaugă laptele, apa minerală, zahărul tos și zahărul vanilinat, apoi untul topit călduț.
  3. Încorporează făina cernută, amestecând energic cu un tel, ca să eviți cocoloașele.
  4. La final, adaugi lingura de smântână și amesteci bine până aluatul devine omogen.

Nu e nevoie să ungi tigaia decât la prima clătită – untul din compoziție va face ca restul să nu se lipească. Încinge tigaia, toarnă un polonic de aluat, întinde-l rapid pe suprafața tigăii și coace pe foc mic până marginile încep să se rumenească. Întoarce și mai lasă circa un minut.

Rezultatul?

Clătite fine, elastice, rumene și fragede, care nu se întăresc, nu se rup, nu lasă compoziția să curgă și pot fi umplute cu orice: cremă de ciocolată, gem, fructe, chiar și brânză sărată (fără zahăr în aluat).

Așadar, dacă vrei să-ți surprinzi familia cu cele mai bune clătite făcute acasă, nu uita de ingredientul-minune: smântâna. Gustul final va vorbi de la sine!

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării