main logo
2136

Ce se întâmplă dacă îngropi un ou într-un ghiveci

Pare ciudat să îngropi un ou într-un ghiveci de flori, dar să știi că are un mare mare beneficiu. Află în ce constă acest truc grozav. Cu siguranță merită încercat!

Ce se întâmplă dacă îngropi un ou într-un ghiveciFoto: dcnews.ro

Puneți puțin pământ într-un ghiveci pentru flori și așezați un ou deasupra. Apoi adăugați mai mult pământ deasupra oului și sădiți planta aleasă, transmite Știri.md cu referire la dcnews.ro.

După un timp, oul va începe să se descompună și să acționeze ca un îngrășământ natural. Oul îngropat trebuie să fie crud, nu fiert.

Dacă un ou crud întreg este puțin prea mult,  puteți folosi cojile de ouă ca îngrășământ natural. Cojile de ou sunt bogate în calciu, azot și acid fosforic.

Toate aceste substanțe stimulează creșterea plantelor tale.

Solul potrivit este foarte important atunci când cultivați plante în grădină. De aceea, ar trebui să puneți un ou în ghiveci, împreună cu planta pe care doriți să o creșteți.

Desigur, există zeci de substanțe chimice care pot fi folosite pentru a stimula creșterea plantelor, dar acestea sunt  scumpe și pot fi și dăunătoare. De aceea poți opta pentru soluții mai ecologice. O astfel de soluție presupune îngroparea unui ou în pământ.

Puteți utiliza cojile de ouă în mai multe scopuri, deoarece ele reprezintă o resursă minunată pentru însămânțare, îmbunătățirea solului, combaterea dăunătorilor.

Vremea rece și umedă atrage o mulțime de limacși, care ronțăie frunzele abia răsărite. Ca să-i combateți, încercați să folosiți cojile de ouă, mărunțit, care irită părțile inferioare ale limacșilor și melcilor

Cojile mărunțite de ouă reprezintă o alternativă excelentă a reziduurilor de alge. Pur și simplu presărați-le pe suprafața solului, în jurul plantelor vulnerabile, repetând această procedură după ploaie.

Toată lumea știe că ouăle au un miros distinct, pe care rumegătoarele nu-l suportă. Răspândiți coji sparte de ouă în jurul grădinii, ca să țineți rumegătoarele la distanță.

Putregaiul este cauzat de carența de calciu a roșiilor, ardeilor și vinetelor, de aceea cojile de ouă pot fi un îngrășământ minunat pentru plantele predispuse la putregai. Mărunțiți 4 coji uscate de ouă și adăugați-le în solul din jurul plantei, atunci când o sădiți. Odată cu descompunerea lor planta va obține calciul necesar.

Nu aruncați sâmburii de caise: folosiți-i pentru a evita risipa și a economisi banii

Caisele sunt unele dintre cele mai apreciate fructe de la noi, cu un gust deosebit, dulce-acrișor și foarte aromate.

Aceste fructe au multe beneficii pentru sănătate și sunt folosite în numeroase rețete culinare. Dar știați că sâmburii caiselor nu trebuie aruncați, ci folosiți cu succes în casă.

Adunați sâmburi de caise și folosiți-i astfel pentru a evita risipa și a economisi bani.

Ceea ce mulți nu-și imaginează este că și sâmburii de caise pot fi folosiți pentru a rezolva o problemă enervantă cu care trebuie să uneori ne confruntăm. Să aflăm ce este și cum să procedăm.

Dulapurile și sertarele tale miros a umezeală? Îți impregnează și hainele cu un miros neplăcut? Ei bine, sâmburi de caise ne vin în ajutor! Procedura este foarte simplă: după curățarea caiselor, spălați cu grijă sâmburii, eliminând eventualele reziduuri de pulpă. 

Acum haideți să-i punem într-o pungă de pânză după ce i-am uscat. Punga trebuie sigilată și pusă în dulapuri și sertare. Mirosul intens al sâmburilor îl va absorbi și acoperi pe cel umed și închis, oferind hainelor noastre o prospețime extraordinară!

Vă sfătuim să înlocuiți sâmburii o dată la două-trei zile. Dar este important de reținut este că sâmburii trebuie curățați foarte bine înainte de a putea fi folosiți în acest mod foarte inteligent.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării