main logo
652

Ce recoltă de nuci este prognozată pentru anul 2019

Administrația Uniunii Asociațiilor Producătorilor de fructe cu coajă lemnoasă prognozează o recoltă de nuci de 35.000-36.000 de tone (în coajă) pentru anul 2019.

Ce recoltă de nuci este prognozată pentru anul 2019Foto: 5fructe.ro

Anul trecut au fost produse aproximativ 35.000 de tone de nuci în coajă, transmite Știri.md cu referire la east-fruit.com.

Astfel, în anul 2019 s-ar putea recolta circa 14.000-15.000 tone de miez de nuci.

Însă, în luna iunie a acestui an, în cadrul conferinței tradiționale de vară a producătorilor de nuci din Moldova, s-a anunțat că producția ar putea să scadă până la 9.000 de tone de miez de nuci, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Ulterior, la sfârșitul verii, producătorii de nuci și-au exprimat îngrijorarea că calitatea nucilor în 2019 ar putea fi scăzută (un număr mare de miez întunecat). 

Cu toate acestea, cel puțin în prima jumătate a campaniei de recoltare, temerile nu sunt justificate, situația este mai optimistă decât părea înainte.

Președintele Uniunii producătorilor de nuci din Republica Moldova, Oleg Tîrsină, menționează că există cerere atât pe piața Uniunii Europene, cât și în țările din Orientul Mijlociu de nuci moldovenești.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării