main logo
1492

Ce produse au fost adăugate în meniul-model pentru copiii din Capitală

Din 1 decembrie, în toate instituțiile de educație timpurie se implementează meniul-model unic pentru sezonul iarnă-primăvară, aprobat de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport.

Ce produse au fost adăugate în meniul-model pentru copiii din CapitalăFoto: Simbol

Potrivit autorităților municipale, acesta include trei mese principale şi o gustare, iar meniul unic este elaborat în strictă conformitate cu prevederile Meniului model recomandat de Ministerul Sănătății, transmite Știri.md.

Astfel, fructele proaspete folosite la prepararea compoturilor au fost înlocuite cu cele uscate în asortiment și au fost introduse salatele din legume fierte, coapte, combinate.

La capitol fructe proaspete au fost adăugate portocale, mandarine și banane, iar cantitatea de legume proaspete precum broccoli, conopidă și tulpina de țelină a fost majorată. O noutate este dovleacul plăcintar și merele coapte. De asemenea, în meniul micuților au fost introduse păstăi verzi congelate.

Știri.md amintește că în noul meniu sunt incluse trei mese principale şi o gustare în care sunt incluse cantitatea necesară de calorii, proteine, lipide și glucide.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării