Ce poți curăța cu oțet de mere și cum să-l folosești corect în casă
Oțetul este indispensabil în multe bucătării, având o utilizare la scară largă. Află ce poți curăța cu oțet de mere și cum să-l folosești corect în casă. Atunci când vine vorba despre curățenia generală, uneori nu poți opta decât pentru produsele pe care le ai la îndemână.

Ca un fapt deja cunoscut, oțetul ajută multe gospodine, atât la gătit cât și la curățat. Specialiștii susțin că acest produs alimentar în particular reduce petele și mențin curățenia pe o perioadă mai lungă de timp, transmite Știri.md cu referire la catine.ro.
Ce poți curăța cu oțet de mere și cum să-l folosești corect în casă
În acest articol îți dezvăluim ce anume poți curăța în propria casă folosindu-te de oțetul clasic de mere. În anumite situații nu este deloc recomandat, însă vom lua și acest aspect în calcul.
„Oțetul de mere este la îndemână atunci când vrem să curățăm. Este eficient ca odorizant și omoară anumite bacterii de pe suprafețe, dar nu este un dezinfectant.”, spune Jacqueline Stein, proprietara unei companii de curățenie. Atunci când vrei să folosești oțetul de mere pentru curățare, asigură-te că este diluat. În funcție de ce anume vrei să cureți, poți folosi un material ajutător sau un burete.
Dacă ai sensibilități în ceea ce privește mirosul prea puternic, poți adăuga uleiuri esențiale în oțet. În acest fel, vei scăpa de un deranj în plus, spun cei de la Southernliving.com. În funcție de obiectele pe care vrei să le cureți în casă, există modalități diverse de a utiliza oțetul.
Pentru geamuri și oglinzi, diluează oțetul în apă și soluția poate fi utilizată într-un recipient tip spray. Pentru cuptorul cu microunde, încălzește apă și adaugă oțet peste ea. În acest fel vei scăpa mai repede de grăsime. Pentru un miros plăcut în cazul rufelor, e bine să adaugi oțet de mere în compartimentul pentru detergent. În cazul curățării toaletei, pune oțet în vasul de WC și lasă soluția peste noapte.
Ce să nu cureți cu oțet de mere
În cazul în care îți dorești un produs care să omoare germenii în totalitatea lor, oțetul nu este de ajutor. Specialiștii susțin că acest produs alimentar nu este potrivit pentru a curăța suprafețele din lemn, electronicele sau ecranele. De asemenea, e important să știm ce produse nu trebuie curățate cu acid.
Deși oțetul de mere poate ajuta anumite spații infestate de mucegai, nu este atât de puternic pentru suprafețe mai mari, ca pereții.
„Pentru acelea ai nevoie de ceva mai puternic și creat special. Mie chiar îmi place să folosesc oțet de mere distilat pentru zonele din duș afectate de mucegai, dar nu este prima mea alegere.”, a transmis Stein. Oțetul a fost un aliat în curățenie de ani bun. Ieftin, non toxic și cel mai important, eficient, arată cei de la Thespruce.com. Recent însă, au apărut produse de curățare pe bază de oțet, iar fiecare gospodină în parte este curioasă să le încerce.
Care este diferența dintre oțetul de mere și produsele de curățat pe bază de oțet
Potrivit specialiștilor, există o diferență reală între oțetul de mere folosit pentru curățenie și produsele de curățat pe bază de oțet. Se pare că oțetul alb are în compoziție acid acetic, însă la o valoare de 5%. De cealaltă parte, produsele pe bază de oțet conțin 6% acid acetic.
Specialiștii arată cu cu cât oțetul are o aciditate mai mare, cu atât este mai eficient pentru curățare. Grăsimea, mizeria și alte situații similare pot fi date uitării cu ajutorul acestui produs ideal. Dacă alegi să cureți cu oțet de mere în locul produselor de curățat pe bază de oțet, vei vedea că diferența este evidentă.
Astfel, în funcție de produsele pe care le vrei curățate, asigură-te că ai la îndemână soluțiile necesare și eficiente.