main logo
2049

Cătălin Lungu: Acordăm mai mult timp plânsului decât artei în sine

Actorul de teatru Cătălin Lungu, cunoscut pentru faptul că parodiază anumite persoane, a vorbit despre problemele cu care se confruntă societatea contemporană din perspectiva culturii și a conexiunii cu mediul online.

Cătălin Lungu: Acordăm mai mult timp plânsului decât artei în sinepoză simbol

Invitat la un podcast al Europei Libere Moldova, actorul a relatat despre relația dintre cultura „înaltă” și divertisment în secolul 21, transmite Știri.md.

Potrivit lui, acum lumea progresează din punctul de vedere al îmbinării ramurii digitale și atât timp cât nu încalcă nicio moralitate colectivă poate fi intercalată mai ușor cu un conținut cu impact filosofic. 

„Eu cred că era cândva o punte pe care nu puteai să o treci. Mi se pare că acum un pic începe să se împace una cu alta. Acum umorul poate să te ducă într-o zonă în care să te pună să te gândești filosofic în special la ce simți. Te plasează într-o zonă așa de profundă, cu subiecte serioase, printr-o manieră distractivă. Acum am depășit asta. Tot ce ascultăm trebuie să aibă o oarecare utilitate. Chiar și filosofia care e despre a vorbi ipotetic trebuie la urmă să îți dea ideea de a încerca”, a spus Cătălin Lungu.

Întrebat dacă la Chișinău am putea găsi la fel modele umane pe care să le putem promova în beneficiul culturii și al altor necesități sociale, actorul a subliniat că poporul nostru întâmpină niște dificultăți, însă totuși are un potențial.

„Cred că da. Mi se pare că e în firea noastră să ne plângem că nu prea avem, că dispar valorile sau că nu prea punem preț pe acestea. Am impresia că acordăm mai mult timp plânsului decât artei în sine sau operelor. Orice popor poate să-și valorifice potențialul artistic. Trebuie să fim mai buni cu noi. Generațiile pot să colaboreze între ele dacă își dau silința ambele părți”, a menționat actorul.

Cătălin Lungu s-a născut pe 9 aprilie 1996, la Chișinău. A absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, iar în prezent este actor la Teatrul Guguță și realizatorul unui proiect televizat.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării