main logo
3129

Cât costă o zi de odihnă în taberele din Moldova

La 17 mai, 2019, au fost finalizate lucrările de pregătire a taberelor de odihnă şi întărire a sănătăţii copiilor şi adolescenţilor. Cele cu sejur de zi, vor fi finalizate până la 1 iunie 2019, dotându-le cu inventarul şi utilajul necesar.

Cât costă o zi de odihnă în taberele din Moldova

Potrivit unei hotărâri de guvern, finanţarea taberelor de vară pentru copii şi adolescenţi se va efectua din bugetul de stat şi din bugetele locale, din sumele plătite de părinţi şi din resursele alocate de întreprinderi, organizaţii şi asociaţii,urmând ca autorităţile fiecărei unităţi administrativ-teritoriale să stabilească preţurile biletelor în taberele de odihnă, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md

Costul maxim al unui bilet în taberele de vară pentru copii şi adolescenţi se va calcula în funcţie de durata schimbului, ținînd cont de costul orientativ pentru o zi în tabără.

Totodată, cu excepţia biletelor de odihnă repartizate de Casa Naţională de Asigurări Sociale, autorităților administrației publice li se recomandă să acorde gratuit 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă şi întremare a sănătăţii pentru copii şi adolescenţii din familiile beneficiare de ajutor social, în conformitate cu Legea nr. 133/2008 cu privire la ajutorul social. Restul biletelor urmează a fi vândute doritorilor cu 20% din costul total al biletului.

În acest context, se acorde gratuit 25% din totalul biletelor următoarelor categorii de copii:

1) copii rămaşi fără ocrotire părintească;
2) copii din familii monoparentale;
3) copii din familii defavorizate;
4) copii din familii cu 3 şi mai mulţi copii;
5) copii aflaţi sub tutelă/curatelă;
6) copii plasaţi în servicii de tip familial;
7) copii plasaţi în centre de plasament temporar;
8) copii din familii în care ambii părinţi sînt cu dizabilități;
9) copii din familii în care ambii părinţi sînt pensionari;
10) copii care au obţinut performanţe la studii sau sînt învingători la olimpiadele școlare şi extrașcolare;
11) copii ai solicitanților de azil politic, refugiaților recunoscuți în R. Moldova, beneficiarilor de protecție umanitară și ai persoanelor cărora li s-a recunoscut statutul de apatrid în R. Moldova, precum și copii din familii defavorizate în care unul din părinți se încadrează în una dintre categoriile menționate.

Tabara de Odihnă „Perlele Nistrului”

Tabăra „Perlele Nistrului” poate oferi copiilor o vacanță frumoasă în parcul Nistrean de la Vadul lui Vodă. Aici picii pot avea parte de o echipă de profesioniști, asistență medicală în permanență, securitate asigurată non-stop, discotecă pentru copii, excursii, terenuri de mini-fotbal, volei, baschet, tenis de masă, piscină etc.

Adresa: Parcul Nistrean de la Vadul lui Vodă, str. Balneară 3.

Telefon: 060 241 112

Tabăra „Camping”

Creativitate, energie, emoții și voi bună – sunt doar câteva dintre determinativele ce descriu tabăra de odihnă pentru copii „Camping”. Aici picii pot beneficia de piscină, terenuri moderne de fotbal și volei, săli cu mese de tenis, săli de studii, video-salon. Programul distractiv-educațional cuprinde: concursuri muzicale, victorine, jocuri sportive, dispute tematice etc.

Adresa: Vadul lui Vodă, str. Plopilor, 4.

Tel.: 022 416-343

Tabăra „Șahistă”

Aici copii pot pot avea activităţi de şah, coordonate de traineri cu experienţă. Vârsta cuprinsă – 5-12 ani. Scopul Taberei Şahiste este inițierea copiilor în jocul de șah, ridicarea eficientă a nivelului de şah a copiilor, familiarizarea acestora cu numeroasele influențe pozitive ale practicării șahului, dar și pregătirea pentru participarea la turnee.

Adresa: Chişinău, str. 31 august 1989,100

Tel.: 022 22 26 46

Tabăra „Radosti”

Activează din 1993 și la moment poate găzdui circa 230 copii. În fiecare an sunt create noi programe bazate pe cerineţele moderne şi sugestiile copiilor. Programul este aprobat de către Direcţia Educaţie pe lângă Ministerul Educaţiei al R. Moldova şi include o varietate largă de activităţi, orientate spre Odihnă şi recuperarea copilului.

Adresa: Vadul lui Vodă, teritoriul bazei de odihnă „Brăduleț”

Tel.: 022 314 376

Tabăra „Zâmbetul”

Şi această tabără îşi aşteaptă vizitatorii după o recentă reparaţie, Camere de nivel destul de bun cu reparaţie de calitate şi vile relativ de confortabile pentru odihnă la un preţ mic pentru aşa nivel, restaurant sau sufragerie cu selecţie largă de bucate – toate acestea fac locația mai atrăgătoare pentru vizitatori, care doresc să petreacă timpul într-o atmosferă calmă.

Adresa: str. Plopilor, 46, Vadul lui Vodă

Tel.: 068229969

Tabăra „La Popas”

Este situată la circa 50 km de Chişinău, pe malul stâng al rîului Nistru între satele Cocieri şi Molovata Nouă r-nul Dubăsari. Tabăra „La Popas” oferă posibilitatea de a caza copiii fie în căsuțe de lemn, sau la bloc – cu toate comoditățile asigurate. Totodată, administrația asigură că dispunerea de o cantină cu diverse bucate, pentru toate gusturile.

Adresa: s. Molovata Noua, Dubăsari

Tel.: 0248 92 241

Tabăra „Poienița veselă”

Aceasta este amplasată în codrii Dănceniului și dispune de un program divers pentru copiii. Aceștia se vor bucura în fiecare zi de activități atât distractive, cât și educative.

Adresa: Dănceni, Ialoveni.

Tel. 022 92-14-05, 0 691 1-63-20

Tabăra „Prietenia”

Tabăra este amplasată pe malul stâng al râului Nistru, în satul Coșnița, raionul Dubăsari la distanța de 30 km de Chişinău. Pentru bucuria fiecărui copil și adolescent la fiecare schimb de odihnă se organizează de plimbari cu vaporul pe râul Nistru, teatru de păpuși, concerte și spectacole, discotecă, focuri de artificii, scenarii si regie artistică precum și diverse competiții sportive și de agrement.

Adresa: s. Coșnița, Dubăsari

Tel: 069 702 575.

Tabăra „Universul Academic”

Pentru copiii pasionați de șah, „Universul Academic” se află la dispoziția lor în acesată vară. Pe lângă timpul destinat acestui tip de activitate, micuții vor fi încadrați și în diverse alte activitați interesante, precum concursuri sportive, înnot, pictură, modelare, arta bunelor maniere etc.

Adresa: str. Alexandru cel Bun, 126/1

Tel.: 022 220 965, 079 664 434, 060 997 022.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării