Care sunt beneficiile ceaiului de gălbenele: Face minuni
Gălbenelele sunt plante cu flori centrale, tubuloase de culoare galbenă și cu tulpina înalta, ramificată și păroasă. Aceste plante nu au nevoie de condiții speciale pentru a fi cultivate, ele fiind întâlnite pe întreg teritoriul țării, pe terenuri necultivate, pe marginea drumurilor, a căilor ferate și a gardurilor.

Gălbenelele înfloresc anual, din luna mai până în luna septembrie. Se recoltează florile de gălbenele fără codițe când sunt complet dezvoltate, transmite Știri.md cu referire la Studio-l.online.
Proprietățile ceaiului de gălbenele se număra:
Prin consumul de ceai de gălbenele zilnic se pot trata ulcerul gastric si infecțiile cavitații bucale si ale gâtului, în același timp fiind îmbunătățită digestia prin stimularea bilei. De asemenea, ceaiul de gălbenele previne apariția crampelor menstruale, a bolilor hepatice si a constipației.
Ceaiul de gălbenele are si proprietăți antiinflamatorii si antispastice, fiind folosit si în tratarea vânătăilor, a rănilor, a eczemelor, a bolilor pielii, a hemoroizilor si a arsurilor. Deoarece are proprietăți antiinflamatorii, ceaiul de gălbenele este bunși pentru a trata ciuperca unghiei.
Tot ce trebuie să facem este sa ținem unghia bolnavă în acest lichid miraculos, de doua ori pe zi, câte 20 de minute. Gălbenelele sunt bogate în vitamina A, uleiuri esențiale și zaharuri care stimulează sistemul imunitar. Când suntem răciți, putem bea cu încredere ceai de gălbenele, deoarece va grăbi procesul de vindecare.
Putem apela la același remediu si când ne doare gatul. Acest ceai acționează asupra membranelor inflamate și calmează durerea. Iar partea cea mai bună este că ne scade și febra.
Multe femei folosesc ceaiul de gălbenele în cadrul unor diete, având rolul de a accelera arderea grăsimilor. Simplu de preparat, acest ceai ascunde efecte minune asupra organismului.