main logo
1847

Care este cel mai sănătos tip de lapte pe care trebuie să îl consumăm

Laptele are multe beneficii vitale pentru sănătate, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Printre cei nouă nutrienți esențiali, laptele furnizează calciu și vitamina D pentru oase și dinți puternici, proteine pentru energie și repararea mușchilor, vitamina B12 pentru globule roșii și țesut nervos sănătos și niacină pentru un metabolism eficient.

Care este cel mai sănătos tip de lapte pe care trebuie să îl consumăm

Poate că aveți preferința dumneavoastră pentru laptele integral vs. cel degresat, dar organismul dumneavoastră digeră ambele varietăți aproape în același mod, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Care este cel mai sănătos tip de lapte?

Pe fondul polemicilor din jurul beneficiilor laptelui, fie animal, fie vegetal, pentru sănătatea oamenilor, mulți dintre noi suntem tot mai derutați în ceea ce privește alegerea pe care trebuie să o facă. USA Today oferă acum câteva explicații privind beneficiile acestui aliment.

Potrivit Eating Well, beneficiile laptelui de vacă pot fi „greu de învins” atunci când vine vorba de nutriție. Laptele de vacă, cel mai frecvent tip de lapte pe care îl cumpără oamenii, conține vitamine și nutrienți precum calciu, vitamina D, niacină și proteine.

O cană de lapte de vacă conține aproximativ 8 grame de proteine (la o porție de 240 ml) și satisface aproximativ o treime din necesarul zilnic de proteine. Este și o sursă excelentă de calciu, deoarece laptele este îmbogățit cu vitamina D, care ajută la absorbția calciului, făcându-l o sursă de hrană completă.

Asociația Americană a Inimii recomandă consumul de lapte fără grăsimi, sau cu 0,5% grăsime și 1% grăsime, deoarece au mai puține grăsimi saturate, un conținut redus de colesterol și calorii, dar mai mulți nutrienți.

Consumul excesiv de lapte

Un consum excesiv de lapte poate duce la probleme digestive, precum și la posibile complicații din cauza ingerării prea multor substanțe nutritive. În timp ce cantitatea potrivită de lapte poate ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase, un consum prea mare poate duce la creșterea în greutate. Aceste informații nu le vor fi de folos persoanelor care au intoleranță la lactoză. Dar, și pentru ei, există acum variante sănătoase.

Beneficii lapte din soia

Laptele de soia este un lapte tot mai popular și are un profil nutritiv similar cu cel al laptelui de vacă. Laptele de soia se face din înmuierea boabelor de soia în apă și măcinarea lor, apoi filtrarea amestecului rămas pentru a forma o băutură cremoasă. Este bogat în proteine, calciu, vitamina B12 și potasiu și poate fi folosit ca înlocuitor al laptelui de vacă, în cafea sau la diferite preparate.

Indiferent ce lapte consumați, trebuie să știți că România are un deficit de peste 1 milion de tone de lapte.

Invitată la Interviurile DC News, Carmen Avram a vorbit despre „Regulamentul european privind distribuția de fructe, legume, lapte și produse din lapte în școlile din țările Uniunii Europene.

„E una dintre cele mai vechi finanțări ale UE, are aproape vârsta politicii agricole comune, a fost demarată în anii 70 și avea atunci scopul de a scoate sectorul laptelui dintr-o criză în care se afla. În timp, schema a suferit numeroase modificări. Avem, însă, un element comun între nașterea acestei scheme și realitatea de astăzi.

Și acum, în prejma revizuirii acestui regulament european, avem o criză e sectorului european de lapte și a sectorului românesc de lapte. De peste un an, România are un deficit de peste 1 milion de tone de lapte, ceea ce, evident, a afectat distribuția de hrană către elevi. În aproape jumătate din școlile din țară, distribuția de produse de lapte e blocată.

Producătorii, care au fost loviți de criza energetică și de prețul furajelor, nu mai pot oferi lapte la prețurile mici la care s-au semnat contractele în trecut“, a spus europarlamentarul SD Carmen Avram pentru sursa citată.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării