main logo
2600

Care este cel mai sănătos fruct din lume ce trebuie consumat zilnic

Toți adulții ar trebui să consume zilnic din cel mai sănătos fruct de pe Pământ. Medicii nutriționiști au anunțat care este fructul minune și cât trebuie consumat pentru a evita problemele de memorie și afecțiunile inimii.

Care este cel mai sănătos fruct din lume ce trebuie consumat zilnic

Medicii nutriționiști afirmă că toate fructele sunt sănătoase, însă există unul singur care te ferește de efectele trecerii anilor prin pierderea memoriei și apariția mai multor afecțiuni cardiovasculare. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor recomandă ca adulții să consume până la două căni de fructe în fiecare zi. Potrivit specialiștilor CDC, fructele pot fi banane, mere, afine, prune, mango. Însă afinele sălbatice asigură tot ce este nevoie, fiind bogate în antioxidanţi şi având efecte cognitive cunoscute ca și cele cardiovasculare, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Medicul nutriționist Danielle Crumble Smith recomandă în special un singur fel de fructe pline de nutrienți: afinele sălbatice.

Afinele conțin multe fibre, ceea ce menține senzația de sațietate mai mult timp, și se află printre fructele și legumele cu cel mai mare conținut de antioxidanți, care previn sau întârzie deteriorarea celulelor, explică Danielle Crumble Smith, la USA Today.

„Din punct de vedere cognitiv, sunt o mulțime de beneficii legate în ceea ce privește memoria, și unele studii arată că există beneficii cardiovasculare sau conțin compuși care au o acțiune împotriva cancerului”, spune Crumble Smith, adăugând că „în general, scad inflamațiile”.

Iar introducerea afinelor în alimentație poate fi făcută treptat, de exemplu se pot mânca afine în loc de banană în fulgii de ovăz, la o gustare.

Medicul nutriționist susține însă că nu este esențial consumul de afine sălbatice pentru a obține nutrienții sănătoși din fructe. Și că rezultate bune are consumul de fructe de orice fel , chiar dacă unele fructe au substanțe nutritive folositoare în alte afecțiuni medicale.

De exemplu, merele conţin pectină, o fibră care acţionează ca un prebiotic ce poate ajuta funcţia colonului şi digestia, explică Crumble Smith. Pectina este o fibră naturală prezentî în compoziția multor fructe și legume, cu proprietăți remarcabile de „a lega, a închega”, fiind ca un „liant” ce unește celulele alimentelor în care este adăugată.

Iar fructele bogate în vitamina C ajută la producţia de colagen, cu atât mai mult când oamenii sunt preocupaţi de diminuarea ridurilor şi de sănătatea părului, a pielii şi a unghiilor.

„Pentu că vitamina C este cu adevărat crucială pentru asta”,  a spus Crumble Smith.

Este adevărat că un consum de fructe poate ridica probleme legate de nivelul zahărului din sânge.

„Fructele au atâtea vitamine, minerale, fibre, apă şi alţi nutrienţi câte are nevoie corpul nostru”, spune Crumble Smith, care recomandă prudenţă pentru persoanele cu diabet, rezistenţă la insulină sau probleme cu glicemia.

Fructele pot combate momentele de slăbiciune de după-amiază, când majoritatea oamenilor vor o altă cană de cafea. Iar asocierea fructelor cu proteine oferă un impuls similar celui obținut prin cofeină, pentru că zahărul natural este o sursă sănătoasă de energie.

„Oamenii se tem uneori de grăsimi, dar grăsimile sănătoase care provin din avocado, nuci, seminţe, măsline, ulei de măsline, peşte gras, au atât de multe beneficii antiinflamatorii”, mai spune Crumble Smith, amintind că avocado este bogat în potasiu și poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale şi a colesterolului. De asemenea, avocado conţine cantităţi mari de fibre, ce ajută la controlul senzației de foame și al glicemiei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării