main logo
623

Cancerul mamar poate fi tratat cu succes: Care sunt condițiile

Cancerul de sân poate fi tratat cu succes! Există însă două condiții esențiale: pacientele să mergă periodic la medic, iar boala să fie descoperită din timp.

Cancerul mamar poate fi tratat cu succes: Care sunt condițiile

Este semnalul de alarmă pe care fundațiile umanitare îl trag cu privire la importanța prevenției, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

Asta pentru că din lipsă de informare, acces la terapii și săracie, multe paciente care ar fi putut să fie salvate își pierd viața în lupta cu boala. Statistica arată că anual, aproape 9.000 de femei primesc diagnosticul de cancer mamar.

Regizorul Chris Simion a primit acum doi ani diagnosticul de cancer la sân. Un control de rutină avea să o pună în fața unei boli pentru care nu fusese pregătită, dar căreia i-a supraviețuit.

Cazul ei este unul fericit, pentru că a depistat boala la timp. Nu se întâmplă la fel în cazul multor femei care vin la medic în stadii avansate. Aproape 2.000, an de an, din totalul celor 9.000.

De aceea, fundațiile umanitare se implică în derularea unor campanii de conștientizare.

Duminica viitoare, fundația Renașterea organizează în parcul Herăstrău un cros pentru femeile care au supraviețuit cancerului de sân.

Ministerul Sănătății va începe un program de screening mamar, începând din luna noiembrie, pentru femile din zonele defavoritzate.

O parte din fondurile strânse la crosul de duminică vor fi alocate femeilor care au avut cancer dar nu au posibilități să facă controale periodice. Acestea vor primi mamografii gratuite, ecografii și consulturi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării