main logo
449

Campania ce va ajuta doritorii de a veni la protestul din 26 august

Membrii grupului Adoptă un Vot au lansat o campanie de mobilizare „Adoptă un protestatar” pentru protestul din 26 august din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

Campania ce va ajuta doritorii de a veni la protestul din 26 august

Scopul campaniei este de a ajuta doritorii de a ajunge la protest cu transport și cazare. Astfel, orice chișinăuiean poate oferi o mână de ajutor.

Persoanele care merg la protest cu mașina proprie și dețin locuri sunt rugați să posteze în grupul „Adoptă un Vot” un anunț pentru a „adopta” un protestatar, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

La finalul postării aceștia sunt rugați să indice prin hashtag-uri #transport, #ofer, #localitatea de unde pornește și #câte locuri libere are pentru a fi mai ușor de identificat.

De asemenea, pentru a „adopta” pe o seară în Chișinău protestatari, care nu se vor putea întoarce acasă, include #cazare și #ofer.

La rândul lor, protestatarul care vrea să fie „adoptat” poate crea o postare de genul #caut, #trasport/#cazare, #localitatea de unde pornesc și poate răspunde la oferte în comentarii.

„Protestul de duminică este o șansă unică de a ne exprima nemulțumirea față de regimul oligarhic și consecințele dezastruoase ale acestuia! În condițiile în care ne așteptăm la perturbarea microbuzelor de rută de către guvernare, campania „Adoptă un Protestatar” își propune să faciliteze întru-ajutorarea protestatarilor cu privire la transport și cazare. Orice ajutor al protestatarilor din afara Chișinăului e în special binevenit!”, menționează organizatorii campaniei.

Când s-a rezolvat situația din postare – mașina s-a umplut, cazarea s-a găsit etc. autorii anunțurilor sunt rugați să adauge la începutul postării [Adoptat].

UNIMEDIA amintește că, la 26 august în (PMAN) va avea loc un protest masiv împotriva actualei guvernări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării