Bilanț sumbru în R. Moldova. Tânără tratată de COVID: Nu glumiți
Ieri, 19 august, în R. Moldova au fost confirmare pozitiv la coronavirus 626 de persoane, un nou record pentru țara noastră.
După ce bilanțul a fost făcut public de către Ministerul Sănătății, o fostă pacientă tratată de COVID-19, care a stat internată în spitalul Sfântul Arhanghel Mihail timp de o lună de zile, iar recent externată, a scris pe o rețea de socializare prin ce greutăți a trecut, transmite Știri.md.
''Mi-a venit testul pozitiv la COVID pe 7 iulie 2020, dar am fost externată din spital abia acum două zile. Timp de o lună și jumătate pereții Spitalului Sfântul Arhanghel Mihail mi-au ținut de cald... când afli că ești pozitivă, credeți-mă că-ți îngheață toate simțurile. Hai să le luăm pe rând...
SIMPTOME: Pierderea mirosului m-a făcut să bat alarma. Însoțite de niște dureri musculare de parcă te calcă trenul. Febră nu aveam. Un pic de slăbiciuni și gata. Frica pune prima mâna pe tine. Important să-i dai peste labă, să-i dai de înțeles că n-are nicio șansă. Mie mi-a reușit asta abia a doua zi de la internare. Primele investigații făcute la spital au arătat că am pneumonie bilaterală. Zic, nu. Eu nu am febră. E imposibil, domn doctor. E posibil. Covidul adoră să lucreze "в тихоря". Să te facă să crezi că ești bine, dar de fapt...
TRATAMENT: Am stat cuminte și le-am permis îngerilor sau eroilor de la spital să mă trateze. Luam tratament pentru pneumonie, dar și pentru sânge. Zaraza îngroașă sângele, iar asta poate crea alt buchet de complicații. M-am făcut bine repede. După două săptămâni am dat primul test. Surprize. E POZITIV. În total am avut cinci teste pozitive și abia al șaselea mi-a adus libertatea.
Eu niciodată n-o să uit ce am văzut acolo. N-o să uit cum l-am condus pe Domnul Mihai la roentgen, iar după jumătate de oră a fost transportat în terapie intensivă.
N-o să uit durerea și ziua neagră a colegelor de salon. În aceeași zi, o femeie și-a pierdut sora, iar alta tatăl. Decese provocate de COVID.
N-o să uit dorința arzătoare de a trăi a oamenilor, lupta lor, bunătatea, poveștile.
N-o să uit tonele de transpirație a asistentelor medicale și a femeilor de serviciu. Eu nimic nu uit...
Am avut noroc de cei mai buni doctori: Cornel Nogai, Ana Botoșan. Toată echipa secției Neurologie, va iubesc.
Sa fiți sănătoși... Nu glumiți.
P.S: Subiectul nu e închis. Cred că aici e doar 0,50% din tot ce am de spus'', a scris tânăra.