Beneficiile consumului de zmeură și cum o conservăm pentru iarnă
Sezonul zmeurei se declară deschis. Aceste pomușoare nu doar că sunt gustoase, dar au și o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătate.

Zmeura nu doar că are o aromă delicată și revigorată, dar, potrivit cercetătorilor olandezi, are o activitate antioxidantă de 50 de ori mai puternică decât căpșunile, de trei ori mai mare decât kiwi și de 10 ori mai mare decât roșiile, transmite Știri.md.
Asta este doar o mică parte din beneficii.
"Zmeura este săracă în calorii, ceea ce o face un aliment ideal pentru toți, dar în special pentru persoanele care-și doresc să slăbească.
Zmeura este considerată fructul cu cea mai mare cantitate de fibre alimentare, 100 de grame de zmeură vine cu un pic mai mult de șase grame de fibre. Pe când merele sau alte fructe de pădure vin cu aproximativ trei grame de fibre.
Acest fapt face ca zmeura să fie potrivită pentru persoanele care suferă de constipație sau au un metabolism al zahărului dereglat", a spus nutriționistul Daniela Madan, în cadrul emisiunii Prima Oră.