main logo
1261

Bani falși, puși în circulație: La ce bancnote să fim atenți

Mai mulți bani falși au fost puși în circulație în magazinele și piețele din țară.

Bani falși, puși în circulație: La ce bancnote să fim atenți

Pe parcursul anului 2017 au fost pornite şi documentate 57 cauze penale pe faptul punerii în circulaţie a banilor falşi. Ca o perioadă critică de apariţie în circulaţie a semnelor băneşti false sunt lunile iunie-iulie, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Pentru a veni în sprijinul populației, Poliția vine în ajutor și comunică câteva deosebiri, care pot fi observate cu uşurinţă, la prima vedere, precum şi unele metode de verificare.

  • Dacă ai dubii cu privire la unele bancnote primite, o metodă simplă pentru a verifica dacă o bancnotă este falsă sau nu este să încerci să răzuiești culoarea de pe ea, cu o cheie sau cu o monedă! Dacă se răzuiește, este unul dintre semnele clare că bancnota este falsă. Pe de altă parte, bancnotele false sunt mai deschise la culoare.

Cele mai falsificate bancnote rămân a fi cele de 100 de lei, cum pot fi depistate:

- În stânga colțurile superioare și inferioare ale bancnotelor false sunt închise, aproape negre, în original - maro. 

- Pe bancnota originală regiunea de trecere păr și fața a lui Ștefan cel Mare este ușor neclară, iar la bancnota falsă este prezent un intens contrast.

- Pe bancnotele contrafăcute firul de argint este deplasat spre stânga, aproape că se confruntă cu Ștefan, iar cifra 100 din centru este abia vizibilă. La fel, bancnotele false nu au fibrele colorate care pot fi observate pe o suprafața alba, astfel, pentru a nu avea neplăceri, verificați acest detaliu.

În acest sens, dacă aveți suspiciunea că dețineți o bancnotă falsă, nu încercați să o plasați mai departe, anuntați imediat Poliția. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării