23 iul, 2020 12:33
245
1

Banca Națională a decis să dedice medicilor o monedă de argint

23 iul, 2020 12:33
245
1

Comitetul Executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis emiterea unei monede comemorative dedicate lucrătorilor din domeniul sănătății.

Banca Națională a decis să dedice medicilor o monedă de argintFoto: știri.md

În acest sens, BNM a numit moneda „Medicul meu – eroul meu” și a invitat cetățenii să propună concepte pentru elaborarea design-ului acesteia, transmite Știri.md.

Guvernatorul BNM, Octavian Armașu, susţine că crearea acestei monede-omagiu vine să reflecte atitudinea de profundă recunoștință, stimă și admirație în fața celor care își riscă viața în fiecare oră și clipă pentru a salva alte vieți. 

„Fiecare dintre noi poate reduce din impactul negativ al situației epidemiologice - prin respectarea măsurilor de protecție personală și a celor din jur. Doar cu o asemenea implicare responsabilă manifestarea recunoștinței față de medici dobândește sens”, subliniază guvernatorul.

În acest context, Banca Națională încurajează toți cetățenii care au atins vârsta de 18 ani, precum și persoanele juridice, să își exprime viziunea grafică asupra viitoarei monede, pentru a realiza o piesă monetară distinctă de o valoare estetică, ideatică și de sensibilizare sufletească.

Fiecare participant va putea prezenta un singur concept. Conceptele de design vor fi examinate de către o comisie creată de BNM, care își rezervă dreptul de a le utiliza la elaborarea design-ului final. Participanții pot transmite lucrările și o scurtă informație biografică la poșta electronică consultare@bnm.md, cu specificarea „Concept pentru moneda dedicată medicilor”. Termenul-limită este 15 august 2020.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter