main logo
752

Avocat: Piramida mafiotă de deposedare de bunuri și bani trebuie stârpită

Președintele Asociației Obștești „Centrul de Inițiative și Monitorizare Autorități Publice”, Ion Dron, îndeamnă oamenii de afaceri care au avut de suferit de pe urma abuzurilor comise prin intermediul instituțiilor de stat să le facă publice.

Avocat: Piramida mafiotă de deposedare de bunuri trebuie stârpităFoto: Ipn.md

Potrivit lui, „această piramidă mafiotă, care există în Republica Moldova, de atacuri, de deposedare de bunuri și bani, precum și de preluare a afacerilor, să fie stârpită odată și odată din rădăcini”, transmite Știri.md.

Într-o conferință de presă la IPN, Ion Dron a declarat că demontarea sistemului fostului regim de guvernare este un lucru benefic. Opinia este exprimată implicit din postura de președinte al unei asociații care „de ani de zile monitorizează felul în care instituțiile statului sunt implicate în diferite scheme obscure în detrimentul cetățeanului”.

„Aceste scheme au caracter permanent. Actorii implicați în aceste scheme, mai bine zis, instigatorii acestor scheme au fost încurajați până astăzi, dar sper că de azi înainte nu vor mai fi. Ce este specific, aceste scheme sunt realizate prin intermediul instituțiilor și autorităților statului, cum ar fi procuraturile, cum sunt instanțele de judecată. Adică de instituții care au menire exact invers – să apere cetățenii de scheme obscure și să le stârpească – lucru care nu se întâmplă”, a notat președintele Centrului de Inițiative.

De asemenea, Ion Dron consideră binevenit anunțul Guvernului cu privire la lansarea Liniei Transparenței, la care fiecare cetățean poate denunța abuzuri. În opinia sa, este extrem de important ca persoanele, care cunosc despre scheme, abuzuri, să le denunțe. „Acest sistem mafiot trebuie curățat nu numai la vârf, dar această piramidă trebuie să fie desființată de la rădăcini”, a mai spus Ion Dron.

În cadrul conferinței de presă, a fost prezentat cazul unui vinificator din Nisporeni, care s-a pomenit cu contul bancar al companiei blocat în baza unei hotărâri judecătorești, prin care s-a dispus încasarea a trei milioane de lei pentru o pretinsă datorie.

Administratorul „Univers Vin” SRL, Oleg Roșca, susține că dosarul i-a fost fabricat și că datoria pretinsă nu există. „Acest dosar este inventat de către Ciobanu Dorin, administrator de insolvabilitate al „Dionysos Mereni”, cu Bilinkis Alexandru, fondatorul „Dionysos Mereni” și „Orhei-Vit”, și Șeiman Oleg, jurist. Inventat, pentru că nu există nicio datorie, ci invers”, a notat vinificatorul. 

Oleg Roșca a mai spus că acest dosar, ca și altele intentate altor vinificatori, „este pusă la cale de către o grupare care deposedează oamenii de afaceri din domeniu de bunuri prin acțiuni de intimidare și prin hotărâri de judecată”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării