main logo
1323

Au trecut prin foc și pară numai ca să obțină râvnita Bereta de Onoare

Au trecut prin foc și pară numai ca să obțină mult râvnita „Bereta de Onoare”. Vorbim despre 24 de angajați ai Poliției de Frontieră, care au mers ieri șase kilometri, după care s-au luptat corp la corp cu cei care deja au această distincție. Deși a fost greu, opt dintre ei au reușit să-și atingă obiectivul.

Au trecut prin foc și pară numai ca să obțină râvnita Bereta de OnoareFoto: Imagine simbol

„La această etapă, cei 24 de participanți care luptă pentru „bereta de onoare” au fost nevoiți să se târâie cât se poate de repede pe sub sârma ghimpată. Ulterior, concurenții vor trebui să treacă printr-o groapă cu nămol”, relatează jurnalista Maria Rusnac, transmite Știri.md cu referire la jurnaltv.md.

După prima etapă, ofițerii au fost nevoiți să urce un deal de aproximativ un kilometru, după care au tras la țintă.

„A doua oară particip. Cel mai complicat a fost acolo cu masca antigaz, acolo unde trebuie să depui atât rezistență cât și tărie de caracter, plus sunt multe emoții când vezi că nu ai aer, e fum și atunci e mai greu”, a menționat Nicolae Șpotacovschi, participant.

„Sunt la prima încercare. Cel mai greu a fost proba cu masca antigaz, pista cu două obstacole. Prima etapă a fost destul de complicată până m-am acomodat, am balansat efortul fizic cu controlarea respirației. După care a doua provocare a fost mai ușoară, dar totuși este greu, dar putem!”, a menționat Andrei Căldare, participant.

„- Practic tot traseul a fost complicat, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, am trecut peste tot. - În timpul etapelor, v-ați gândit să renunțați? - A fost și nu numai odată. Ne-am încurajat singuri pe noi și am mers mai departe”, a spus alt participant, Alexandru Gasnaș.

Participanții cu cel mai mare punctaj au ajuns la etapa decisivă - lupta corp la corp cu cei care deja au această distincție.

Șchiopătând, dar bucuroși, cei opt participanți și-au pus beretele pe cap.

„- Ce emoții aveți acum? - Emoțiile nu pot fi transmise, după etapele prin care am trecut deja trei ani la rând.Și în sfârșit, când îmbraci alt chipiu pe cap, chipiul cel mai puternic al Poliției de Frontieră, sunt niște emoții. - Sunteți mândru de dumneavoastră? - Foarte tare!”, a menționat Andrei Onici, participant.

„- Care a fost cea mai complicată etapă? - Toate! Și sârma ghimpată, și nămolul. Toate sunt pe un cântar”, a spus Vitalie Grăiniceanu, participant.

„Este ca un vis, o poveste. Unde am făcut ceea ce nu trebuie, dar după rezultatele de tragere.Eu încă nu am înțeles ce este bereta asta”, a menționat Aliona Luțkaia, participantă.

Din tot detașamentul, 22 de bărbați și două femei, doar șapte bărbați și o femeie au fost premiați cu Bereta de Onoare.

„Bereta de Onoare este un simbol al excelenței profesionale, al devotamentului, spiritului, un sacrificiu dovedit la controlul și supravegherea frontierei de stat”, a declarat ofițerul principal, Secția pregătire fizico-tactică din cadrul Poliției de Frontieră, Oliver Salagor.

Timp de 11 ani, de când se organizează concursul, aproape 70 de angajați ai Poliției de Frontieră au obținut „Bereta de Onoare”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării