main logo
7088

Apelul agricultorilor către Alaiba: Mai aduceți roșii din Turcia, cu pesticide

În mediul online a devenit viral un videoclip în care o femeie agricultoare se adresează vicepremierului Republicii Moldova, Dumitru Alaiba. Aceasta susține că țăranii muncesc din greu pentru a crește roșii, însă nu au unde le vinde, deoarece în magazine sunt aduse roșii din Turcia.

Apelul agricultorilor către Alaiba: Mai aduceți roșii din TurciaColaj: Știri.md

„Ia uitați-vă câte roșii avem. Dacă nu ajungem în Elveția, Norvegia sau cu cine domnul Alaiba a încheiat contract ca să ducem fructele și legumele. La cine să ne adresăm? Cum le ducem? Sau ce facem cu ele?”, susține femeia, transmite Știri.md.

Aceasta a menționat că este foarte greu de îngrijit, de crescut roșii, în special pentru persoanele în vârstă, care sunt nevoite să se trezească dis-de dimineață pentru a munci. 

„Părinții mei, care au făcut focul toata iarna și s-au chinuit să le crească, să le îngrijească, să le ude. Știți cât costă asta? Mai aduceți roșii din Turcia, cu pesticide”, spune indignată femeia. 

Aceasta îndeamnă consumatorii să procure, în special vara, produse de la oamenii simpli, nu din cele aduse din străinătate. 

„Pe vară ar trebui de interzis sau micșorat importul de legume și fructe. Eu nu înțeleg când o să învățăm lecția din toți anii. Mi-i interesant ce o să facă părinții mei și cum o să-și scoată banii”, a mai adăugat femeia. 



Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării