main logo
395

ANSP: 12 moldoveni au murit din cauza complicațiilor gripei

Douăsprezece persoane, printre care și un copil, au murit în urma complicațiilor date de gripă, în perioada 1 octombrie – 31 ianuarie.

ANSP: 12 moldoveni au murit din cauza complicațiilor gripei

Autoritățile spun că niciuna dintre victime nu era vaccinată contra virusului gripal, deși toate făceau parte din categoria cu risc sporit de îmbolnăvire, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Directorul interimar al Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a spus vineri, 1 februarie, la o conferință de presă, că situația epidemiologică prin gripă este de intensitate medie, cu trend în creștere. 

Gripa a ajuns în peste 20 de raioane, cu concentrație în municipiile Chișinău și Bălți. Dar situația nu este mai complicată față de sezonul rece trecut sau anii precedenți.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Aliona Serbulenco, a menționat că pragul epidemic a fost depășit în ultima săptămână a lunii ianuarie.

Tulpina dominantă este virusul AH1N1.

Republica Moldova este la hotar cu România și Ucraina, acolo unde de mai mult timp a fost declarată epidemie de gripă.

De la 1 octombrie și până la 28 ianuarie, au fost înregistrate aproape 141 de mii de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii.

De la începutul sezonului de vaccinare, contra gripei au fost imunizate 160 de mii de persoane, preponderent femei gravide și copiii de la vârsta de șase luni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării