main logo
5561

ANI refuză inițierea controlului averii ministrei Justiției. Cum explică

Averea ministrei Justiției Veronica Mihailov-Moraru a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI) la sfârșitul anului 2023, după ce instituția a fost sesizată cum că ministra nu ar fi declarat veniturile obținute de soțul său de la locul de muncă și din darea în comodat a unui automobil.

ANI refuză inițierea controlului averii ministrei Justiției. Cum explicăpoză simbol

Totuși, ANI a refuzat inițierea controlului averii și intereselor personale în privința Veronicăi Mihailov-Moraru, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Inspectoarea de integritate căreia i-a fost repartizată aleatoriu sesizarea a constat că ministra Justiției a indicat la rubrica „Venituri obținute de subiectul declarării, membrii de familie în țară și în străinătate pe parcursul anului 2022”, salariul soțului Oleg Moraru în sumă de 242 119.04 lei de la locul de muncă de bază, C.A „General Asigurări” S.A.

Totodată, Mihailov-Moraru a indicat la rubrica „Bunuri mobile în țară și în străinătate” dreptul de proprietate a soțului asupra automobilului de model Nissan X-Trail, fabricat în 2015 și dobândit în anul 2020, în valoare de aproape 284 de mii de lei.

ANI menționează că mașina a fost transmisă, conform contractului de comodat auto privind transmiterea cu titlu gratuit în folosință a automobilului, din 11 septembrie 2020, de către soțul ministrei unei alte persoane. Contractul de comodat prevedea și „dreptul de-al transmite în folosință altei persoane”.

Recent, cotidianul românesc Evenimentul Zilei a publicat un articol în care relatează despre cum o mașină care aparține soțului ministrei Justiţiei, Veronica Mihailov-Moraru, s-ar afla în mijlocul „unui scandal ce implică bani mulți, polițiști, judecători și procurori, precum și o femeie ce spune că a fost păgubită de o sumă mare de bani și supusă abuzurilor autorităților”.

Citește articolul întreg pe zdg.md.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării