main logo
1947

Acuzații anonime în adresa șefei SHS. Reacție: Știm cine e autorul

Directorul adjunct al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), Violeta Bălan, este învinuită de corupție și de abuz de putere.

Acuzații anonime în adresa șefei SHS. Reacție: Știm cine e autorulFoto: old.meteo.md

Angajații Serviciului Hidrometeorologic de Stat au învinuit-o pe Violeta Bălan de însușirea banilor publici și de corupție, transmite Știri.md.

„Violeta Bălan, care de mai mult de 2 ani, prin metode ilegale însușește abuziv banii publici, deoarece doamna Bălan la altceva nici nu se pricepe, fiindcă nu are nici studii în domeniu și nici capacități manageriale”, se arată într-un comunicat emis de angajații instituției.

Conform spuselor angajaților, acest caz a fost investigat de către Centrul Anticorupție, dar nu a avut niciun rezultat.

„Noi am așteptat și așteptăm ca Centrul Anticorupție să încheie ancheta și să ia o hotărâre, dar cu regret Violeta Bălan, directorul adjunct al Serviciului Hidrometeorologic de Stat și până astăzi gestionează banii publici alocați Serviciului, fără nicio transparență”.

În legătură cu asta, angajații s-au adresat către ministra Georgeta Mincu. „Noi ne întrebăm, doamnă ministră, oare nu este de competența dumneavoastră să faceți lumină și să contracarați astfel de cazuri, să promovați specialiști competenți și integri la funcția de Director al Serviciului?”.

De frică că vor fi demiși, angajații Serviciului Hidrometeorologic de Stat care au expediat declarațiile în mod anonim nu au semnat scrisoarea, argumentând prin faptul că „Moldova este o țară de minuni”.

Soțul Violetei Bălan, Ionel Bălan, a declarat pentru Știri.md că soția sa a ajuns la spital după ce a văzut informațiile în presă, dar știe cine e autorul acuzațiilor.

„E o concurență a fostului director, care, în fel și chip, încearcă să devină șef acum, dar se teme să-și arate numele său. Noi îl cunoaștem. Aceasta este o luptă acerbă și foarte murdară”, a declarat soțul șefei interimare a Serviciului Hidrometeorologic de Stat, fără a da un nume concret.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării