316
0
Angajații din spitale care activează în garda de noapte vor primi suplimente la salarii
316
0

Guvernul a majorat salariile pentru angajații instituțiilor medico-sanitare publice care fac gărzi de noapte și a dat aviz pozitiv proiectului de lege care interzice agitația electorală atât în ziua alegerilor, cât și în ziua precedentă

Foto: zdg.md

Astfel, personalul medical și nemedical care, potrivit programului de muncă, își desfășoară activitatea între orele 22.00 și 6.00, va beneficia de un supliment pentru munca pe timp de noapte. 

„În sistemul medical este nevoie de a majora salariile, nu cum s-a făcut până acum, doar câte 100-200 de lei. Acum am luat categoria care la momentul de față se confruntă cel mai mult cu o lipsă a personalului medical corespunzător, iar suma maximă care va fi oferită pentru un serviciu de noapte este de 1000 de lei, care vor fi adăugați la pachetul de salariu deja existent. Surmenajul este foarte mare, arderea profesională în unele profesii este foarte mare. Prin această decizie venim să facem doar prima majorare“, a precizat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco.

Suplimentele vor fi acordate după cum urmează:

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter