main logo
597

Andrei Usatîi a suferit o intervenţie chirurgicală la o arteră

Fostul ministru al Sănătăţii, Andrei Usatîi, a suferit ieri o intervenţie chirurgicală la o arteră.

Andrei Usatîi a suferit o intervenţie chirurgicală la o arterăDoctorii au refuzat să ofere detalii despre starea de sănătate a pacientului. Foto: mednews.md

El a fost preluat de o ambulanţă direct din sala de judecată, unde magistrații Curții de Apel au respins cererea avocatului său, privind anularea măsurii de arest preventiv pentru 25 de zile. După ce a aflat decizia Curţii, lui Usatîi i s-a făcut rău.

Doctorii de la Institutul de Cardiologie, unde este internat Andrei Usatîi, au refuzat să ofere detalii despre starea de sănătate a pacientului.

Procurorul care instrumentează cauza penală, în care figurează Usatîi, spune că acesta a ajuns pe masa de operaţie imediat ce a fost transportat de o ambulanţă la Institutul de Cardiologie.

"Acesta a suferit o intervenţie chirurgicală la o arteră, care transportă sângele spre inimă. Starea s-a stabilizat. Dumnealui se află în salon", a spus procurorul anticorupţie, Dorin Compan.Pe patul de spital, ex-ministrul Sănătăţii este păzit zi şi noapte de către ofiţerii CNA."Chiar dacă dumnealui se află în spital sunt aceleaşi restricţii ca în izolator. Nu are acces la surse de comunicaţie. Nu poate fi vizitat de persoane", a adăugat procurorul anticorupţie, Dorin Compan.Andrei Usatîi nu este singurul pacient dintre cei vizaţi în dosarul licitaţiilor trucate. Alţi patru invinuiţi, printre care şeful Agenţiei Medicamentului, Alexandru Coman, au ajuns pe mâna medicilor, după ce au fost reţinuţi de CNA. Procurorilor le pare suspect acest lucru, deoarece unul dintre ei avea programată vacanţă de Paşte şi urma să plece cu familia în Dubai, chiar în ziua Învierii."Urmau să plece peste hotare la sfârşitul săptămânii, care a avut loc reţinerea, dar după reţinere starea sănătăţii s-a înrăutăţit brusc", a subliniat procurorul anticorupţie, Dorin Compan.Ministrul Sănătăţii a dispus suspendarea din funcţie a managerilor mai multor spitale, vizaţi în acest dosar. Printre aceştia se numără directorul Spitalului Clinic Republican, Andrei Usatîi, şi şeful Spitalului de Urgenţă, Gheorghe Ciobanu.Alţi şase învinuţi în dosarul licitaţiilor trucate au aflat că rămân în continuare în arest, după ce Curtea de Apel Chişinău le-a respins contestaţiile. În acest dosar, zece acuzaţi se află în izolator, iar alte şase persoane sunt în arest la domiciliu.Cei 16 au fost reţinuţi acum două săptămâni de CNA şi sunt învinuiţi că ar fi pus la cale o schemă de trucare a licitaţiilor, prin care statul a pierdut 30 de milioane de lei.Imaginile video vor apărea în curând.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării