1 iulie, 06:35
454
0
Ambasadorul SUA: Cifrele epidemiologice din R. Moldova sunt îngrijorătoare
1 iulie, 06:35
454
0

„Republica Moldova trece printr-o situație foarte dură, foarte grea, dar vrem să atenționăm despre importanța de a continua calea reformei”.

Foto: știri.md

„Cu siguranță, rezolvarea acestei crize epidemiologice este bazată pe consolidarea democrației, bază pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova. Din această cauză, trebuie să avem grijă de situația epidemiologică din țară și în același timp să avem grijă de sănătatea democrației din țară”, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Declarația aparține ambasadorului SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan și a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

Ambasadorul susține că cifrele epidemiologice din Republica Moldova sunt îngrijorătoare, însă își exprimă speranța că autoritățile vor face tot posibilul pentru a lua situația sub control.

„Multe țări se află într-o situație foarte grea din cauza răspândirii coronavirusului. Aici văd că conducerea țării încearcă să mențină un echilibru între combaterea coronavirusului și în același timp rezolvarea problemelor economice. Este foarte greu de găsit acest echilibru exact”, a precizat ambasadorul SUA.

Întrebat cine se face responsabil de numărul mare al persoanelor infectate cu COVID, oficialul american precizează că atât autoritățile, cât și cetățenii sunt factori cheie în această criză.

„Eu cred că ambele părți joacă un rol cheie în combaterea crizei epidemiologice. Pe de o parte, cetățenii Republicii Moldova trebuie să depună toate eforturile pentru a respecta măsurile de precauție, pe de altă parte, Guvernul are responsabilitate de a face tot ceea ce este posibil pentru a comunica măsurile necesare și pentru a face față acestei crize epidemiologice. Ambele părți trebuie să conlucreze împreună”, a punctat ambasadorul Dereck J. Hogan.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter