main logo
741

Ambasada Franței de la Chișinău își mută sediul după ce un bloc a fost construit în preajma instituției

Începând cu data de 27 septembrie curent, Ambasada Republicii Franceze la Chișinău își schimbă sediul.

Ambasada Franței de la Chișinău își mută sediul

Despre aceasta s-a anunțat pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

Potrivit misiunii diplomatice, competenţele consulare au fost transferate către secţia consulară a Ambasadei Republicii Franceze la Bucureşti. 

Totodată, misiunea diplomatică franceză la Chişinău va asigura în continuare protecţia consulară a cetăţenilor francezi aflaţi în Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.md.

Astfel, pentru servicii consulare cetăţenii Republicii Moldova urmează să se adreseze la secţia consulară a Ambasadei Republicii Franceze la Bucureşti de pe str. General Christian Tell nr. 6, sectorul 1, sau apelând numărul de telefon: (0040-21) 303 10 00. Program de lucru cu publicul: luni – vineri între orele 08:30 – 13:00 şi 14:00 – 17:30.

Pentru alte precizări, cetăţenii Republicii Moldova pot apela şi la Centrul de Apel al MAEIE, la următoarele numere de telefon: - din Republica Moldova de pe număr fix: 080090990 (apel gratuit) - din străinătate şi de pe mobil: +373 22 788 722.

Amintim că în aprilie 2016, misiunea diplomatică a Franţei în Republica Moldova anunța că este nevoită să-şi caute un nou sediu la Chişinău, după ce în preajma ambasadei a răsărit un imens complex rezidenţial. 

Lucrările de construcţie, care au avut loc în lipsa unei autorizaţii, le-au dat bătăi de cap reprezentanţilor corpului diplomatic. 

Ambasada s-a adresat Ministerului Afacerilor Externe, dar problema nu a fost soluţionată.

Acum, actualul sediu al instituției este umbrit de blocul locativ finisat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării