main logo
3196

Alimente ce nu trebuie ținute în frigider: Cum le menținem proaspete

Cumpărăturile au devenit o corvoadă în aceste timpuri. Cu cât cumpărăm mai multe, cu atât ne este mai dificil să le depozităm corespunzător. Află care sunt acele alimente pe care nu ar trebui să le ții în frigider. Există o metodă mai bună pentru a le menține proaspete.

Alimente ce nu trebuie ținute în frigider: Cum le menținem proaspeteFoto: catine.ro

Deși este mult mai ușor ca atunci când cumpărăm diferite produse să le așezăm pe rafturile din frigider, specialiștii recomandă alte metode. Indicat este să fim conștienți de felul în care acestea se dezvoltă într-un spațiu anume și ce beneficii au ulterior pentru sănătate, transmite Știri.md cu referire la catine.ro.

Alimente pe care nu ar trebui să le ții în frigider

Deși despre unele ingrediente sau alimente se știa până acum că pot fi depozitate în frigider, află că la temperatura camerei au o durată de viață mai mare. Busuiocul, ceapa, usturoiul, roșiile, cartofii, cafeaua, pâinea sau vinul, toate vor rămâne mai proaspete în cămară.

Există mai multe recipiente în care poți depozita ceapa și usturoiul astfel încât să nu fie împrăștiate în locul destinat depozitării. De asemenea, coșurile de bucătărie sunt la fel de practice pentru fructe și legume.

Atunci când vine vorba despre depozitarea roșiilor, există un truc pe care toată lumea ar trebui să îl cunoască. Deși ești tentată să le depozitezi în frigider, află că în acest fel riști să se degradeze mult mai repede.

De asemenea, textura și gustul li se schimbă complet. Ca o alternativă, le poți ține în bucătărie într-un loc ferit de soare. Te poți folosi de prosoapele de bucătărie pentru a le înveli și astfel a evita degradarea lor completă. Prosoapele de bumbac sunt o altă soluție pentru învelirea roșiilor.

Pâinea este un alt aliment pe care multe persoane îl depozitează în frigider. Cutiile pentru depozitat pâine erau în urmă cu câțiva ani modalitatea perfectă pentru a ține acest aliment într-un mediu ideal. Pungile reutilizabile sunt de asemenea o idee pentru a ține pâinea departe de mucegai pentru mai multă vreme. Frigiderul poate face pâinea să se usuce și să devină tare mai repede, deoarece temperaturile scăzute favorizează cristalizarea amidonului, proces care o face mai puțin plăcută la gust și textură.

Cum să depozitezi cartofii

Într-un loc răcoros, uscat și întunecat, precum un sertar sau un coș de legume, departe de ceapă, pentru a preveni germinarea. Frigiderul poate transforma amidonul din cartofi în zaharuri, ceea ce le conferă un gust dulce neplăcut și o textură nisipoasă.

În ceea ce privește usturoiul, acesta se depozitează într-un loc răcoros și uscat, într-un coș ventilat sau într-o pungă de hârtie. Usturoiul se poate înmuia, mucegăi sau chiar germina în frigider, pierzându-și aroma caracteristică.

Deși ești tentată să depozitezi vinul în frigider, află că acesta își păstrează aroma la temperaturi de 7 până la 20 de grade Celsius, arată cei de la Eatingwell.com. De asemenea, trebuie ținut departe de lumina soarelui și umezeală. Pe lângă temperatura ideală, sticla de vin e indicat să fie ținută în poziție orizontală pentru a preveni oxidarea.

De-a lungul mai multor decenii, oamenii au căzut de acord că alimentele vor rămâne mai proaspete dacă vor fi depozitate în frigider. Pe măsură ce timpul a trecut, specialiștii în biologie și nutriție au observat cum acestea se modifică și își schimbă proprietățile dacă nu sunt ținute corespunzător.

Impactul temperaturilor scăzute din frigider asupra alimentelor

Frigiderele au apărut în România în perioada postbelică, în contextul industrializării și al dezvoltării economiei planificate. Primele modele au fost produse în anii 1950, iar producția s-a extins semnificativ în deceniile următoare.

Frigiderul a devenit un obiect dorit în gospodăriile românești, fiind considerat un simbol al modernității. Deși inițial costisitor, prin 1970, majoritatea familiilor dețineau un frigider, iar producția internă a satisfăcut cerințele pieței interne. Acum experții vin în ajutorul tuturor pentru a cunoaște cu precizie cum se pot depozita alimentele pe care le consumă.

Un alt exemplu este fructul de avocado. Acesta nu trebuie ținut în frigider pentru a se coace mai repede. Va ajunge la stadiul dorit atunci când este depozitat la temperatura camerei. Dacă până acum obișnuiau să depozitezi bananele în frigider pentru a se coace mai repede, află că acestea au nevoie de o temperatură mai crescută în acest sens, spun cei de la Foodandwine.com. Nu trebuie ținute în lumina directă a soarelui.

Pepenele verde este indicat să fie lăsat la temperatura camerei pentru o coacere corectă. Feliile pot fi depozitate la frigider, dar este indicat să fie consumat în maximum trei zile înainte de a-și transforma textura.

Deși untul este menținut în general la frigider, specialiștii recomandă să fie depozitat la temperatura camerei pentru a avea consistența dorită. Temperaturile prea ridicate îi pot dăuna totuși.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării