main logo
11008

Alexandru Comerzan: Succesul meu presupune mult efort și multă muncă

Alexandru Comerzan, bucătar-șef, antreprenor și food blogger, a vorbit în cadrul unui podcast despre succesul său, cum răspunde oamenilor care îl critică și ce părere are despre rețelele sociale. De asemenea, el a vorbit despre egalitatea de gen și care este rolul bărbaților și al femeilor în societate.

Alexandru Comerzan: Succesul meu presupune mult efort și multă muncăFoto: Captură de ecran

În cadrul podcastului „Mulțumesc pentru întrebare” cu Nata Albot, Alexandru a mărturisit că după ce a câștigat marele premiu la concursul „Chef la cuțite”, desfășurat în anul 2019 în România, a început evoluția sa ca personalitate, care a decurs destul de rapid, transmite Știri.md

Succesul nu înseamnă noroc

„Eu cred că este corect acest lucru. Dar, după părerea mea, totul a început în timpul pandemiei, când am plecat de la Mi Piace. Atunci eu am început să apar în mediul online cu rețete. Dar cel mai mare impact asupra mea a fost după ce am fost la Dorin Galben, care mi-a zis că eu sunt bravo, dar trebuie să filmez mai calitativ”, zice Alexandru Comerzan. 

Bucătarul-șef susține că totuși norocul trebuie să fie în pas cu munca și, dacă ai noroc sau talent, dar nu faci nimic cu el, „atunci nu faci treabă”.

„Succesul meu e muncă grea de dimineața până seara. Ce este succesul? Că sunt plin de credite? Nu. Că lucrez de dimineața până seara? Nu. Că nu l-am văzut pe fiul meu cum crește? Nu. Succesul este când tu de undeva câștigi, dar de undeva pierzi. Asta e o aberație și o poate zice doar o persoană care nu face nimic”, explică el. 

Alexandru susține că banii totuși aduc fericirea, iar oamenii care neagă acest lucru nu au dreptate. 

De asemenea, bucătarul zice că în spatele succesului său din mediul online stau munca și o echipă enormă. 

„La ziua de azi, orice ai face, tu ai nevoie de o echipă bună. Eu, Alexandru Comerzan, de unul singur nu fac nimic”, recunoaște el.

Despre Karma, noroc și Dumnezeu

Anterior, în cadrul unui interviu, Alexandru menționa că o parte din el înțelege că există o forță supremă care ne conduce, iar partea rațională e mai sceptică. La podcast, el a spus că crede mai mult în a trăi corect, adică „să nu furi, să nu omori, să nu minți”.

„Mama mea crede, eu am acasă icoane, copiii mei sunt botezați. Asta e mai mult un confort mental că totuși undeva există o putere. Dar, dacă gândim cu partea rațională, apar anumite paradoxuri”, explică Alexandru. 

Egalitatea de gen și opinia despre minorități

„Eu vorbesc de egalitate în extrem, adică unde sunt părți feminine care cred că noi avem aceleași drepturi. Da, tu ai aceleași drepturi, dar nu suntem noi egali. Pentru că, de când e lumea și pământul, bărbatul mereu a fost mai puternic din punct de vedere fiziologic. Hai dar să descărcăm o fură de ciment, ca să vedem dacă suntem egali. (…) Eu nu trăiesc în epoca de piatră. Dar pe mine mă deranjează faptul că în ziua de azi partea feminină devine bărbat, iar bărbatul se transformă în femeie. Cred că e evident acest lucru”, zice Comerzan.

Alexandru spune că, în prezent, bărbații nu mai sunt ca cei de altădată. Mai mult, el recunoaște că este un homofob. 

„Uitați-vă ce se face în societate. Promovarea LGBT. Eu sunt de acord că ei au fost mereu, din Imperiul Roman, dar asta nu înseamnă că trebuie să strigi în gura mare că vrei drepturi. Eu nu mă sărut în public nici cu soția, de ce ei o fac? Eu nu iubesc așa ceva. (…) Uite, eu am un prieten gay în Italia, dar el nu arată că e. El se îmbracă, vorbește ca mine”, povestește Alexandru.

Deseori, Alexandru are păreri destul de controversate și, expunându-le în mediul online, are parte de multe critici din acest motiv. Uneori le răspunde internauților care îl critică.

„Eu mereu am tins să fiu imparțial. Cumva îmi făceam griji de ce va spune cineva, dar, la un moment dat, eu am înțeles că eu nu pot fi pe placul tuturor, mâncarea mea nu poate fi pe placul tuturor. Atunci eu am început să-mi spun părerea și sunt oameni care sunt de acord cu mine sau care nu sunt de acord”, explică Comerzan. 

„Eu răspund pentru că unii scriu multe aberații și prostii. Sunt „critici” care nu au ridicat în viața lor un pahar cu apă, care nu au făcut nimic și eu le răspund. Și după ce eu le răspund, eu sunt liniștit”, adaugă el.

Cât costă să creezi conținut pentru online?

Alexandru este prezent și pe platforma TikTok, dar și pe alte rețele sociale. Potrivit lui, în ziua de astăzi acest lucru este obligatoriu. El consideră că TikTok însă este mult mai viral decât oricare altă platformă. 

„Este inevitabil acest lucru, indiferent de contentul pe care îl faci. Da, clar că nu vorbim aici de trash-ul total care există pe TikTok, ci de un content productiv, informativ, educațional”, spune Alexandru.

Potrivit lui, dacă ar dispărea timp de jumătate de an de pe rețelele sociale, restaurantul său ar fi vizitat de mai puțini oameni și, de aceea, el se străduiește să fie mereu activ în mediul online.

Despre luxul din restaurantele locale

Alexandru susține că majoritatea persoanelor care investesc bani într-un local nu au idee despre cum ar trebui să arate, de fapt, un restaurant sau o bucătărie.

„Restaurantul este cea mai grea afacere dintre toate. Nicio afacere nu are atâția factori umani. (…) Din spusele mai multora, eu știu că bucătăria noastră este cea mai bună, condițiile de lucru sunt extraordinare. Avem totul pe inducție, avem aer condiționat, bucătarul lucrează în confort. Asta e tot pentru că eu vin din domeniu și cunosc aceste lucruri”, explică bucătarul-șef. 

Totodată, el afirmă că și vizitatorii trebuie să se simtă bine atunci când vin într-un restaurant și, de aceea, totul trebuie să fie frumos, aranjat și drăguț.

Urmăriți mai jos podcastul în întregime:

Video: Youtube/nata albot

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării