81 de titluri de cărți selectate vor fi finanțate de Ministerul Culturii
De Ziua Cărții și a Dreptului de Autor, Ministerul Culturii reamintește că sprijinirea proiectelor editoriale este una dintre prioritățile sale, având scopul de a promova cultura națională și de a încuraja lectura. În acest sens, Ministerul a anunțat, la începutul acestui an, lista proiectelor selectate pentru finanțare în cadrul Programului pentru editarea cărții naționale 2025.

Comisia de selecție a aprobat 81 de titluri, acoperind o gamă largă de genuri și domenii, de la literatură și istorie, până la cărți pentru copii și reeditări ale unor autori clasici. Printre lucrările selectate se numără titluri semnate de autori consacrați, dar și de noi talente literare, transmite Știri.md.
Cititorii vor putea citi lucrări precum „A fost odată Paul Goma” de Aliona Grati, „Ce mult mi-aș dori să stau de vorbă cu tata” de Natalia Pîntea, „Suflete în beton” de Victor Ciobanu și „Tzara mea” de Tamara Cărăuș. De asemenea, vor fi publicate cărți importante care tratează teme istorice, precum „Problema Basarabiei și relațiile sovieto-române în perioada interbelică” de Octavian Țîcu și „Fenomenul deportărilor din RSS Moldovenească” de Zinaida Bolea.
Totodată colecția „Moștenire” va fi completată cu ediții de referință din operele unor autori clasici, cum ar fi Liviu Rebreanu, George Coșbuc și Nicolae Labiș, însoțite de studii ale unor critici literari de renume.
De asemenea, prin aceste proiecte editoriale, Ministerul Culturii aduce un omagiu unor mari personalități ale culturii române, cum ar fi soprana Maria Bieșu și actorul Ion Ungureanu.
Ministerul Culturii continuă să sprijine literatura și cercetarea culturală, oferind cititorilor oportunitatea de a redescoperi lucrări care reflectă identitatea și valorile culturale ale României.