main logo
1635

Momentul în care Marina Tauber întrerupe ședința de judecată de la Cahul

Deputata fracțiunii Partidului Șor Marina Tauber a întrerupt ședința de judecată în dosarul Ilan Șor de la Curtea de Apel Cahul, care se desfășura cu ușile închise.

Momentul în care Marina Tauber întrerupe ședința de judecată de la CahulFoto: captură video

Aceasta a intrat în sala de ședință, motivând că ziua de lucru s-a încheiat și respectiv și magistrații ar trebui să încheie ședința, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Eu am voie să intru acolo unde am planificat să intru”, le-a spus aceasta completului de judecată. 

În consecință, magistrații au anunțat o pauză pentru a decide ce fac mai departe.  

Menționăm că magistrații Curții de Apel Cahul au decis ca ședința de judecată din 22 mai în dosarul Ilan Șor să aibă loc cu ușile închise și în lipsa presei.

Decizia a fost anunțată după ce persoanele prezente în sala de judecată au refuzat să întrerupă filmările și înregistrările audio. 

Înainte de ședință, reprezentanții Partidului Șor, în frunte cu deputata Marina Tauber, și însoțiți de un grup de oameni, au venit la instanța din Cahul cerând ca această să fie transmisă video. Cererea a degenerat într-un protest.

Acum câteva zile, avocații lui Șor au anunțat că dosarul în care figurează Șor a fost examinat fără înregistrare audio sau video.

Avocații au afirmat că instanța de judecată abuzează de împuternicirile sale și că s-ar dori executarea unor indicații ascunse.

Mai mult, instanța de judecată ar fi cerut ca în timpul ședințele ulterioare să fie prezenți avocați de stat.

Nemulțumirile vin în contextul în care, săptămâna trecută, formațiunea P. Șor anunța că ședințele din dosarul liderului săiu nu se vor mai desfășura cu ușile închise.

Și asta deoarece Curtea de Apel Cahul a acceptat, pe 12 mai, unul dintre demersurile depuse de avocați, care au cerut ședințe publice.

Ilan Șor a fost reţinut în mai 2015. În 2017, a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani.

Pedeapsa va intra însă în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării