main logo
1997

Mercedes-Benz renunţă la un model lansat acum 4 ani: E un eșec

Producătorul auto Mercedes-Benz renunţă la camioneta X Class, anunţată în 2016, cu rolul de a aduce compania în domeniul autoutilitarelor.

Mercedes-Benz renunţă la un model lansat acum 4 ani: E un eșec

Se pare că antreprenorii din industria americii latine preferă un produs accesibil, în locul unuia de lux, potrivit slashgear.com, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Mercedes şi-a propus ca modelul să fie un hit în America de Sud, Australia şi Africa de Sud. 

Vehiculul a fost rodul unei colaborări cu Renault-Nissan şi a fost fabricat la o linie de producţie Nissan din Spania. Cu toate acestea, în interior, autovehiculul s-a integrat în stilul de proiectare al companiei germane.

Însă problema a fost că luxul costă. Producătorul auto a expus cifrele, iar preţurile mari combinate cu interesul scăzut pentru acest produs auto au semnat mandatul de deces al Clasei X.

Într-un interviu acordat pentru Auto Motor Sport, Mercedes a confirmat că, în ciuda perioadei scurte de timp care a trecut de la lansarea camionetelor, producţia va fi încheiată în mai 2020.

Cifrele vânzărilor arată că, la nivel global, Mercedes a vândut doar 15.300 din camionete în 2019. 

În schimb, Nissan are peste 66.000 de unităţi Navara vândute doar în doar prima jumătate a anului 2019. 

Comparativ cu Clasa X, care începe de la aproximativ 49.000 de euro, preţurile pentru Navara sunt mai mici cu 20.000 de euro.

Planurile de a miza pe piaţă potenţial lucrativă din America de Sud au eşuat, iar Mercedes şi-a justificat eşecul prin „aşteptările de preţ ale clienţilor din America Latină”. Planurile de producţie pentru Argentina au fost de asemnea, abandonate.

BMW a flirtat, de asemenea, cu o astfel de idee prin conceptul său de pickup X7.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării